Sport

Saját csapattársa rontotta el Michelisz versenyét

Michelisz Norbert (michelisz norbert, )
Michelisz Norbert (michelisz norbert, )

Sajnos egy baleset miatt Michelisz Norbert autója megsérült, de a magyar versenyző így is pontszerző helyre hozta be a Hondát.

Michelisz Norbert a hungaroringi második futamon a 9. helyről indulhatott a fordított rajtrács miatt, így honfitársunknak nehéz dolga volt annak ellenére is, hogy az első versenyen parádés tempót diktált a háromszoros világbajnok Yvan Müller mögött.

Fotó: MTI

A rajtnál Bennani jött el a legjobban, majd a négyes kanyarban a hondás Gabirele Tarquini csúnyán összetörte magát, amikor Müller hátulról meglökte. Az olasz pilóta a gumifalba csapódott, majd amikor irányíthatatlan autója visszatért a pályára, meglökte Micheliszt, így a narancs-fekete gép hátsó futóműve megsérült. Ennek ellenére a magyar pilóta folytatta a versenyt, a 3. körben a 11. helyen haladt.

Michelisz a rádión közölte a csapattal, hogy instabilnak érzi a Hondát, ennek ellenére kihajtotta az autóból, amit lehetett. Így féltávnál már a 8. volt a tavalyi privát világbajnok, és szorongatta az előtte haladó Tom Chiltont.

A hajrához közeledve felzárkózott az élbolyhoz Michelisz, de két körrel a leintés előtt még mindig a 8. volt. Ezt a pozíciót végül meg is tartotta Michelisz. Lehetett volna jobb is a második futam, de a megsérült autó miatt örülhet a Zengő Motorsport ennek az eredménynek.

Az első helyen Robert Huffot intették le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik