Sport

Michelisz idei legjobbját nyújtotta a Hungaroringen

Michelisz Norbert (michelisz norbert, )
Michelisz Norbert (michelisz norbert, )

A Zengő Motorsport magyar pilótája a második lett a francia Yvan Müller mögött.

Michelisz Norbert folytatta jó szereplését: miután egy héttel ezelőtt a harmadik helyről rajtolva a harmadik lett a Slovakia Ringen rendezett első futamon, szombaton a második rajtpozíciót szerezte meg a Hungaroringen. Sokan kedvet kaptak ahhoz, hogy a helyszínen buzdítsák honfitársunkat, így ezrével tódultak az emberek a mogyoródi pályára.


Fotó: AFP

Michelisz jól kapta el a rajtot, de így tett Yvan Müller is, így a magyar versenyző a második helyen maradt. A kettős fokozatosan növelte előnyét a többiek előtt, így a táv felétől főleg a gumik kopására kellett figyelniük. A középmezőnyben Coronel és Huff csatája szolgáltatott témát, közben pedig örömmel konstatálhattuk, hogy Michelisz tartani tudta a lépést Müllerrel, sőt, elővette ismét az időmérőn látott jó hajráját, így egyre feljebb jött riválisára.

A magyar fiú végül nem tudta megelőzni ellenfelét, de így is idei legjobb eredményét érte el, a második lett az első futamon. Tavaly is második lett az első versenyen, a másodikat azonban megnyerte. Akár folytatódhat is a sorminta…

Közben rendeztek egy Auto GP-versenyt is, ahol szintén volt egy magyar, Kiss Pál Tamás beugróként szerepel a betétfutamban. A tehetséges pilóta az ötödik lett az első futamon a 16 versenyzőt felvonultató mezőnyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik