Sport

Szeged már nagyon izgul

storcz-botonc (storcz botond, )
storcz-botonc (storcz botond, )

Egy hét múlva kezdődik a szegedi kajak-kenu Világkupa.

Az év legjelentősebb hazai rendezésű kajak-kenu versenyén 168 óra múlva már az előfutamokat rendezik a szegedi Maty-éren. A magyar válogatott gőzerővel készül, Storcz Botond minden eddiginél nagyobb létszámú csapattal vág neki a szezonnyitónak.

A legnépesebb csapat ezúttal is a magyaroké, de a többi közt Oroszország, Lengyelország és Szerbia is sok versenyzővel érkezik Szegedre.

A tavalyi olimpiai magyar indulói Douchev-Janics Natasa kivételével egytől-egyik rajhoz állnak a világkupán, de a rutinos versenyzőkön kívül ezúttal is tagja a válogatottnak sok fiatal tehetség. A csapat legfiatalabb (Lakatos Zsanett) és a legidősebb (Beé István) versenyzője között közel 23 év a korkülönbség.

Érdekesség, hogy a nemzetközi szövetség minden tévé- és rádió, online videós oldal számára lehetővé teszi a forgatást a Világkupa minden egyes percében, minden egyes szegletében.

A szervezőbizottság nemcsak az újságírók, hanem a közönség fogadására is gőzerővel készül. A világkupára idén ingyenes a belépés a szurkolóknak.

„Nemcsak a belépés díjtalan, hanem Szegedről a pályára való kijutás is, hiszen idén is ingyenes a 40C jelzésű buszjárat használata” – mondja Ábrahám Attila, a szervezőbizottság vezetője. “Remélem minden adott lesz ahhoz, hogy vendégeink jól érezzék magukat a világkupán. Úgy néz ki, hogy az időjárás velünk van, az előrejelzések szerint a döntők két napján, szombaton és vasárnap kellemes, száraz tavaszi idő várható.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik