Sport

Szalayék Oroszországban „nyaralnak”

szalay balázs (szalay balázs, )
szalay balázs (szalay balázs, )

Újra nekivág az oroszországi Selyemút-ralinak a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.

Fréderic Lequien versenyigazgató-helyettes – a Dakar-rali korábbi sportigazgatója – az eseményen azt mondta, a 4000 kilométer össztávú, ebből csaknem 3000 kilométer szelektív szakaszt tartalmazó hétnapos viadal költségvetése hatmillió euró, azt azonban „titkosnak” nevezte, hogy az orosz kormány mekkora összeggel támogatja a lebonyolítást.


Fotó: Opel Dakar Team

Az 5. Selyemút-rali rajtja ezúttal is a moszkvai Vörös téren, a cél pedig Asztrahánban lesz. A verseny július 6-án rajtol el, és 13-án ér véget.

“A célunk az volt, hogy a versenyzők számára a lehető legtökéletesebb útvonalat jelöljük ki, azaz sok legyen a gyorsasági szakasz és minél kevesebb az összekötő út” – fogalmazott Lequien.

A versenyigazgató-helyettes hangsúlyozta, a rendezők számára a résztvevők biztonsága az egyik leglényegesebb feladat, ezért az orvosi központban 50 fős stáb dolgozik majd, emellett öt helikopter és egy speciális repülőgép áll készenlétben. Lequien elmondta, összesen 140-150 résztvevővel számolnak, ebből nagyjából 100 lesz az autós és 40-50 a kamionos induló.

“Az Eurosport televíziós csatornával kötött együttműködésnek köszönhetően a világ több mint 200 országában közvetítik majd a Selyemút-ralit, a helyszínen pedig 150 akkreditált újságíró fog dolgozni” – mondta Lequien.

Szalay Balázs hozzátette, Magyarországon is lesz tv-közvetítés, abban már megállapodtak, hogy a köztévé tudósítója a helyszínről számol majd be az eseményről, emellett valamelyik kereskedelmi csatorna is műsorára tűzi a viadalt.

Az Opel Mokkával versenyző Szalayék tavaly másodikként zártak, a magyar terepralis szerint azonban ezúttal erősebb a mezőny, így nehezebb lesz hasonlóan jó eredményt elérni. Rajtuk kívül magyar részről a kamionos Kovács Miklós is részt vesz a Selyemút-ralin.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik