Sport

Vajda Attila tetoválást kapott 30. születésnapjára

Vajda Attila tetoválása (Vajda Attila tetoválása)
Vajda Attila tetoválása (Vajda Attila tetoválása)

Az olimpiai bajnok szegedi kenus, Vajda Attila több mint egy hónapig Kubában edzőtáborozott, és pont erre az időszakra esett a születésnapja, március 17-e.

Attila Kubába már leragasztott karral utazott, hogy védje a bal alkarjára került új rajzot, amely a kenus által vallott értékeket, és életének legfontosabb eseményeit szimbolizálja. A kenus karján egy magyar zászló látható címerrel, amely félig eltakarja az olimpiai ötkarikát, valamint rákerültek a szenvedélyeit jelképező tárgyak is, egy kenulapát és egy gitár. Attila elmondta, hogy a magyar jelképek nem politikára utalnak, hanem a hazaszeretetére.

A tetoválást ő álmodta meg, és saját magának szánta ajándékként, de a tetoválást készítő szakember a kenus iránti tiszteletből nem fogadott el pénzt, így tulajdonképpen tőle kapta a különleges születésnapi ajándékot, amelynek „átadása” körülbelül 3,5 óráig tartott.

A kenusnak nem volt újdonság a tortúra, amellyel egy ilyen alkotás elkészítése jár, hiszen már több tetoválás díszíti a testét. „Az elsőt a 18. születésnapom után készíttettem az egyik lapockámra, de nem sikerült annyira jól, és 2005-ben készült el a szinte az egész hátamat befedő nonfiguratív minta, amely eltakarta az elsőt. A következő tetoválás a 2008-as olimpia után került rám. Miután megnyertem a döntőt, kaptam egy SMS-t attól a sráctól, aki 2005-ben készítette a tetoválásomat. Gratulált, és megírta, hogy mehetek hozzá, és varr nekem egy olyan tetoválást, amilyet akarok. Így a jobb csuklóm belső oldalát az olimpia jelképe díszíti.” – mesélte a kenus. És hogy tervez-e még többet? Természetesen, hiszen van egy kétéves kisfia, Dávid, így az ő nevét mindenképp el kell helyezni valahol. Most azonban még nem ez köti le a gondolatait, hanem az idei év első kajak-kenu erőfelmérője, a május 10-én kezdődő szegedi világkupa, ahol szeretne minél előkelőbb helyen végezni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik