Sport

Marad a sikerelnök a kajakosoknál

További négy évig dr. Baráth Etele a Magyar Kajak-kenu Szövetség vezetője.


Fotó: MTI

A legsikeresebb olimpia sportág elnöke 1995 óta vezeti a szövetséget.

„Augusztus-szeptemberben, az olimpiai sikerek után mélyen elgondolkodtam azon, hogy nem jelöltetem magam a következő négy évre” – mondta dr. Baráth Etele.

“A sportágban ősszel megjelenő nehézségek legyőzésének szándéka, valamint az új stratégia kidolgozásának lehetősége ösztönzött arra, hogy vállaljam a további munkát. Dolgozni fogok azon, hogy a sportág eredményessége megmaradjon, de társadalmi elfogadottsága fejlődjön.

A győzelmek, az aranyérmek nagyon fontosak, de fontosabb, hogy mi van a győzelmeken túl. A sportág legfontosabb célja, hogy egészséges gyerekeket neveljen és évtizedekig tartsa meg őket a sportág számára. Szellemi és fizikai kultúrát szeretnék terjeszteni, ez lesz a jelszavunk a következő négy évben” – tette hozzá.

A közgyűlés döntése értelmében a következő olimpiai ciklusban is Kadler Gusztáv lesz a szövetség általános alelnöke. A küldöttek szakmai alelnökként Schmidt Gábornak, a szövetség korábbi főtitkárának, fejlesztési alelnökként Petrovics Kálmánnak, stratégiai alelnökként pedig Apáthy Endrének szavaztak bizalmat.

Tisztújítások az evezősöknél és a kosarasoknál

Az eddigi elnök Regényi Tamás marad a Magyar Evezős Szövetség első embere az idén 120 éves szervezet szombati tisztújító közgyűlésének döntése alapján.

A titkos szavazás során az elnöki posztot 2012 februárja óta betöltő Regényi 37 voksot kapott, kihívója, Jakócs György üzletember, a Balatoni Kajak-Kenu Evezős és Vitorlás SE elnöke 23-at, egy szavazat pedig érvénytelen volt. Az elnök megbízatása az alapszabály szerint legfeljebb négy évre szól.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Elnöksége pénteki ülésén az eddigi ügyvezető igazgatót, megbízott főtitkárt, Bodnár Pétert nevezte ki az MKOSZ új főtitkárának.  Eldőlt, hogy a férfiválogatottnál Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány segítői Pór Péter és Goran Miljkovic lesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik