Sport

Ismét halasztódik a futókörverseny

A rossz idő miatt újra módosítani kellett az I. Dél-Alföldi Mezei Futókörverseny forgatókönyvét, melynek hivatalos nyitánya így tovább csúszik, az április 10-én lesz a mórahalmi vásártéren.

Az égiek nem fogadták kegyeikbe az I. Dél-Alföldi Futókörversenyt, amelynek hivatalos nyitánya a zord időjárás miatt nem Szegeden, hanem a versenysorozat következő állomáshelyszínén, a mórahalmi vásártéren lesz, ápriIis 10-én. Jó hír viszont, hogy a Szegedi Sport és Fürdők Kft. nagy tapasztalatú sportrendezvény-szervezői melléálltak a kezdeményezésnek, és már közösen dédelgetik a több mint fél évig tartó sportrendezvény alakulását.

„ Mi örömfutásnak, családi versenynek szeretnénk a tömeges futókörversenyt, de a mostani időjárásban nem mindenki lelné kedvét. Ezért arra a kényszerű döntésre jutottunk, hogy a verseny szegedi hivatalos nyitánya elmarad, azt áttesszük a következő állomás helyszínére és időpontjára, április 10-ére, szerdára, a mórahalmi vásártérre, ahol a mórahalmiak messze híres vendégszeretettel várják a többi körversenyfutam helyszíneinek sportszeretőit. A futókra jellemző, hogy nem adják fel, ezért mi sem adjuk fel “– közölte a versenysorozat társszervezője, Gusztos Gábor, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatóhelyettese.

A verseny ötletgazdája ezt azzal egészítette ki: azért is fontos, hogy mindenki legyen ott a nyitányon, mert az összesített pontverseny helyezettjeit értékes ajándékokkal jutalmazzák a szervezők. Csonka Gábor hozzátette: azok, akik a szegedi nyitányt várták, és a szegedi állomásról indultak volna sem maradnak csalódottak. A szegedi futamot is pótolják, beiktatják azt a versenysorozat részébe, egy későbbi időpontra. A korábban leadott nevezések érvényesek az áprilisi, mórahalmi hivatalos rajtra is, ahova a szegedieknek sem kell sokat utazniuk, hiszen az a „szomszédban” van. A szervezők természetesen várják a további nevezéseket is az áprilisi kezdésre, amikorra a remények szerint elmúlik a téli időjárás, és végre elérkezik a tavasz. Így igazi örömteljes élménnyé válhat a verseny mindenki számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik