Sport

Erdei újra világbajnok lehet

Erdei Zsolt (Erdei Zsolt)
Erdei Zsolt (Erdei Zsolt)

Erdei Zsolt edzője, Fritz Sdunek szerint Madár semmit sem veszített gyorsaságából.

A csaknem 22 hónap után újra kesztyűt húzó, korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú világbajnok Erdei Zsolt szombaton este lép ismét szorítóba. A népszerű Madár az orosz Gyenisz Gracsov ellen mérkőzik meg a Monte-Carlóban sorra kerülő, egymillió dollár összdíjazású tornán.

Fritz Sdunek, Erdei edzője szerint a magyar öklöző remek formában várja az összecsapást, így ő jó szereplésre számít tanítványától:

„Itt az ideje, hogy bezsebeljük az eddigi kemény munkáért járó jutalmunkat. Zsolt semmit sem veszített céltudatosságából és gyorsaságából. Ezek tették őt mindig is erőssé. Hiszem, hogy újra világbajnok lehet” – hangzottak a tréner szavai.

A szakembernek egyébként Erdei elmondása szerint hatalmas szerepe volt abban, hogy nem vonult vissza.

„A felkészülés során kétszer is sérülés hátráltatott. Nem éreztem magam túl öregnek a bokszhoz, és ebben Sdunek is támogatott. Ez fontos volt, ha ő nem megy bele a közös munkába, akkor minden bizonnyal befejezem” – idézi Madárt a boxingscene.com.

A 38 éves ökölvívó kőkemény alapozáson van túl, a szakportál úgy tudja, hogy nem kevesebb, mint 84 menetet kesztyűzött annak érdekében, hogy kellőképpen felkészült legyen a szombati mérkőzés előtt. Amennyiben sikerül legyőzni az orosz ellenfelet, úgy Edwin Rodriguez vagy Ezequiel Osvaldo Maderna lehet az ellenfele a torna fináléjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik