Sport

Jöhet a Világliga-zárás, sérült a pólóválogatott legjobbja

vízilabda (vízilabda, )
vízilabda (vízilabda, )

Az olaszok és az oroszok elleni e heti mérkőzéseken dől el a magyar férfi-vízilabdaválogatott sorsa a Világligában.

A vízilabda-válogatott a Komjádi-uszodában sajtónyilvános edzést tartott hétfőn. Összesen tizenhét játékos jelent meg. Ott volt az újra a válogatottban szereplő Madaras Norbert is.

Az egyszeres bajnokok, Hosnyánszky Norbert, Varga Dániel és öccse, Varga Dénes vízbe szállt, a 2008-as ötkarikás győztes center, Kis Gábor viszont ezúttal csak a partról szemlélte a társakat, mivel fáj a válla.

„Húzódás kínoz, de remélem, a pihentetés és a hagyományos orvosi kezelés hatására hamar rendbe jövök, mert már Bariban is játszani szeretnék, nemcsak az oroszok elleni, kecskeméti összecsapáson” – adott magáról gyorsjelentést a szolnokiak erőssége, aki a kecskeméti Volvo Kupa MVP-je lett pár háttel ezelőtt.

Egyértelműen a szerdai Vl-meccs kínálja a fogósabb feladatot, hiszen a világbajnoki címvédő, Londonban olimpiai ezüstérmes olaszok várják a magyar válogatottat.

„Nagyon nehéznek ígérkezik a kinti fellépés, ám én bízom a csapatban. Példás lelkesedéssel és akarással készülnek a fiúk, hogy aztán persze mindez mire lesz elég Bariban, csak a meccsen derül ki” – mondta a háromszoros olimpiai bajnokból lett szövetségi kapitány, Benedek Tibor.

A Benedek-csapat számára a két mérkőzés egyikének megnyerése csoportgyőzelmet, egyben részvételi jogot jelent a Világliga nyolccsapatos, pénzdíjas nyári Szuperdöntőjére, amelyet az oroszországi Cseljabinszkban bonyolítanak le június 11. és 16. között.

Az olaszok legjobbjaival – akik ellen a tavaly november 3-i, székesfehérvári találkozón 6-5-ös hazai siker született – szerda este 19 órától mérkőznek a magyarok, az oroszokkal pedig, akiket január 30-án, Volgográdban 10-7-re legyőztek, péntek 18 órától szállnak vízbe Kecskeméten.

Az európai C selejtezőcsoport állása négy forduló után

1. Magyarország 12 pont
2. Olaszország 7
3. Oroszország 3
4. Románia 2

(A Világligában a győzelem 3 pontot ér, a büntetőkkel megnyert meccsért 2, az ily módon elveszítettért 1 pont jár.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik