Sport

Iváncsik Gergő Szkopjéról álmodik

Ivancsik-Gergo(210x140)(1).jpg (iváncsik gergő, )
Ivancsik-Gergo(210x140)(1).jpg (iváncsik gergő, )

A lehetséges négy csapat közül a macedón Metalurg Szkopje tűnik a lehetőségekhez képest legkönnyebb ellenfélnek az MKB Veszprém számára.

Az MKB Veszprém szombaton hazai pályán 33-25-re legyőzte a spanyol Ademar León és mivel az első találkozón is nyertek (20-23) bejutottak a kézilabda Bajnokok Ligája legjobb nyoilc csapata közé. Az európai szövetség (EHF) a negyeddöntő sorsolását kedden Bécsben tartja.

Az EHF a csapatokat két csoportra osztotta így a veszprémiek ellenfele a spanyol Atlético Madrid, a macedón Metalurg Szkopje, valamint két német csapat, a Kiel és a Flensburg négyeséből kerülhet ki.

“Végre sikerült egy spanyol csapatot, a Leónt kiejtenünk a 16 között, így jó kedvvel várjuk a keddi sorsolást – nyilatkozta hétfőn az MTI-nek Iváncsik Gergő. – Mivel olyan opció nincs, hogy játék nélkül juthatnánk a négyes döntőbe, azért ha lehetne választani, akkor a Szkopjét kérnénk.”

Kétségtelen, a macedón csapat bár nem könnyű ellenfél, de mindenképpen verhetőbb kategóriába tartozik, mint az Atlético, vagy a két német csapat bármelyike. Ne feledjük, a csoportküzdelmek során a BL tavalyi győztes Kiellel és a finalista Madriddal is találkozottak már Nagy Laciék. A  Kielt otthon sikerült 31-30-ra legyőzni, ám idegenben 32-21-es vereségbe szaladt bele a magyar bajnok. Az Atlético Madridot ugyan mindkét csoportmeccsén legyőzte az MKB – idegenben 27-26-ra, otthon pedig 26-19-re -, de ettől még kutya kemény ellenfél.

“Jól lenne, ha a szerencse is mellénk állna. Sűrű a program, nincs megállás, válogatott mérkőzések is következnek, de van elég idő felkészülni a BL-negyeddöntőre. Remélem, addigra testvérem, Tamás is felgyógyul bokasérüléséből” – mondta Iváncsik Gergő.

A kézilabda Bajnokok Ligája további menetrendje:

A negyeddöntő első mérkőzéseit április 17. és 21. között kell megrendezni. A visszavágók április 24. és 28. között lesznek. Az biztos, hogy a Veszprém – mivel csoportelső volt – a második találkozón játszhat saját közönsége előtt.

A kalapok:

1. kalap (csoportelsők): MKB VESZPRÉM, Hamburg (német), Barcelona (spanyol), Kielce (lengyel)
2. kalap (csoportmásodik- vagy harmadikok): Flensburg-Handewitt (német), Kiel (német), Metalurg Szkopje (macedón), Atlético Madrid (spanyol)

A negyeddöntő sorsolását kedden 11 órakor tartják Bécsben. A párharcok győztesei jutnak a június 1-jén és 2-án sorra kerülő kölni négyes döntőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik