Sport

Ismét jótékonykodik a Pick Szeged

A Pick Szeged kézilabdacsapata egy aláírt mezt, és három aláírt labdát ajánlott fel az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány javára.

A Közösségi Ház létrehozásának célja, hogy nevelő és felzárkóztató munkával segítsék a hátrányos helyzetű gyermekeket. Szakképzett, több nyelven beszélő nevelőtanár felügyeli a munkát, és többek között figyel a házi feladat elkészítésére és a gyermekek iskolai előmenetelére.

Természetesen kikapcsolódásra is lesz lehetőség, hiszen modern játékok és internet eléréssel rendelkező számítógépek állnak majd a gyerekek rendelkezésére a tanulást követően, látásmódjukat pedig közösségi programokkal szélesítik. Az alapítvány által működtetett Kapocs Ételbár révén minden gyermek étkezését is támogatják, így senki sem megy éhesen haza. A tervek szerint közel 60 gyermeknek lesz lehetősége arra, hogy részt vegyen a programban.

A Vértói út 3 szám alatti 173 négyzetméteres épület felújítását március 14-én már el is kezdték az önkéntesek néhány szakember segítségével. Az épület sajnos alapos felújításra szorul, így minden segítség jól jön. A szervezők remélik, hogy a Pick Szeged által felajánlott relikviákért kapott összegek is hozzájárulnak majd az eredményes felújításhoz és felszereléshez, ezzel közvetve a hátrányos helyzetű gyermekek támogatásához.

Az alapítvány a relikviákat a Vatera online kereskedelmi oldalon árverezi el, és a bevételt egy közösségi ház felújítására fordítja. Az árverás március 25-én indul és április 8-ig tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik