Sport

Spanyolországban került előnybe a Veszprém

Nagy László (nagy lászló, )
Nagy László (nagy lászló, )

Az MKB Veszprém kézilabdacsapata idegenben nyert 23-20-ra az Ademar León ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A Szeged után a másik magyar együttesen, a bajnoki címvédő Veszprémen volt a sor, hogy előnybe kerüljön a nyolcaddöntős párharcában, Carlos Ortega csapata Spanyolországba, az Ademar Leónhoz látogatott vasárnap. A mieinket hajthatta a visszavágás esélye is, ugyanis az ibériai gárda tavaly a Bajnokok Ligája ezen szakaszában búcsúztatta a Veszprémet.

Nagy László két góljával lógott meg az első percekben az MKB, a hazaiak csak a 25. percben tudtak először egyenlíteni, Goni Iosu talált be a veszprémi kapuba. A kevés gólt hozó első félidőt követően a mieinknél volt az előny (11-8 ide), sőt, a második felvonás is veszprémi találattal indult, Jamali köszönt be.

Ugyan Alilovic több bravúrt is bemutatott, a kedvet kapó León fordítani tudott az utolsó tíz perc elején. Vranjes Vladimir találata után már 19-17-re ment a spanyol együttes, ekkor kért időt Ortega, a Veszprém pedig zsinórban öt gólt dobva fordított, majd végül 23-20-ra megnyerte az odavágót és kedvező helyzetből várja a hazai mérkőzést.

Eredmény – férfikézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Ademar León (spanyol) – MKB Veszprém 20-23 (8-11)
Góldobók:
Camillo 5, Campos 4/1, Iosu 3, Castro 2, Vranjes 2, Cabanas 1, Carou Gonzalez 1, Pineiro 1, Ruesga 1, illetve Nagy L. 7, Dzsamali 6, Terzic 3/1, Gulyás 2, Iváncsik G. 2, Császár 1/1, Rodriguez 1, Sulic 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik