Sport

Nesze neked Európa!

Hazai pályán Vadkerti Attila és Mikler Roland vezérletével diadalmaskodott a Pick Szeged a lengyel Kielce felett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

A találkozót a hazaiak kezdték és egyből meg is szerezték a vezetést egy Blazevic bombával. Az első percek folyamatos gólváltása után a félidő felére állandósult a Szeged két gólos előnye, főleg Prodanovic semlegesítését nem tudták megoldani a vendégek. Wenta mester 13 percig bírta nézni a szegedi fölényt, ekkor jött az első lengyel időkérés.

A játékrész második felében közelebb lopódzott a Kielce, de Vadkerti zseniális megindulásai révén tartotta a lépést a Pick. A félidő végére egyenlíteni is tudtak a legyelek, de Balogh az utolsó másodpercekben még villant egyet, így 15-14-es állásnál vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A szünet után Larholm büntetővel és káprázatos Pribanic találattal folytatódott a játék, a vendégeket Stojkovic hetesei tartották meccsben. Vadkerti ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta, Mikler pedig ellenállhatatlan volt a második játékrész derekán, 8 percig képtelenek voltak neki gólt lőni Zormanék.

A Kielce erősségét jelzi, hogy így is meccsbe tudtak maradni és a végletekig szoros maradt a mérkőzés. A Szeged már 4 góllal is vezetett, de hajrát megnyomta a lengyel csapat és egy gólra fel tudott zárkózni. A Pick azonban így is olyan tettet vitt véghez, amit ebben a BL-szezonban még senki, legyőzte a Kielcét és egy gólos előnyről várhatja a visszavágót.

Férfi Kézilabda Bajnokok Ligája
NYolcaddöntő, 1. mérkőzés

Pick Szeged-Kielce 26–25 (15–14)

Gólszerzők: Prodanovics 6, Vadkerti 5, Larholm 4/2, Pribanics 4, Sulc 2, Ancsin 2, Blazevic, Balogh, Zubai, ill. Sztojkovics 4/4, Tomczak 4, Olafsson 3, Buntic 3, Bielecki 2, Lijewski 2, Jachlewski 2, Jurecki 2, Tkaczyk 2, Zorman

Ajánlott videó

Olvasói sztorik