Sport

Gyerek, háziasszony, sportoló, politikus is futott

Az égiek kegyeikbe fogadták a megszállott futókat. Télbúcsúztatóvá, tavaszváróvá sikeredett a zord időjárás miatt a hivatalos rajtot március 30-ára halasztó I. Dél-Alföldi Futókörverseny nem hivatalos előfutama.

A szervezők biztosították a futni szeretőknek az eredetileg is kijelölt pályát és a meleg öltözőt. Az előfutamon mindenki négyszer 600 méteres távot futott, az eredeti forgatókönyvtől eltérően, korosztályi és távcsoportbontás, nevezési díj nélkül, pusztán a dicsőségért és az egészséges életmódért.

„Minden adva volt az egészséges sportoláshoz: az ideális körülmények, a szikrázó napsütés, a kristálytiszta levegő. A bemelegítő örömfutás családiasra, jó hangulatúra sikeredett. A pálya férfiasan kemény és havas volt, mégis szép számmal futottak gyerekek, háziasszonyok, idősebbek és sportolók”- mesélte el a futókörverseny ötletgazdája. Csonka Gábor elmondta: a legfiatalabb versenyző nyolc éves volt, és hatvan év felettiek is futottak a mezőnyben.

Rajthoz állt a többszörös világbajnok kenus, az Országgyűlés Sportbizottságának elnöke, Bohács Zsolt is. „Az előfutam jó példája volt az egészséges életért való összefogásnak, a sportszeretetnek és jó bemelegítője a futókörverseny március 30-ai, hivatalos megnyitójának a szegedi Partfürdőn, ahol már az eredeti forgatókönyv szerint szétbontva, egy kilométeres körökben küzdenek majd a versenyzők az idővel és egymással” – fogalmazott Csonka Gábor.

Az először a Dél-Alföld hat településén – Szeged, Makó, Mórahalom, Hódmezővásárhely, Kistelek, Ópusztaszer – startoló, több mint fél éven át zajló programsorozat egyedülálló elképzelés ma Magyarországon, amely tízezreket, sportolókat, hobbistákat, családokat, diákokat szólít meg az egészséges életmód érdekében” – folytatta az ötletgazda. Március 30-ától már az eredeti menetrend szerint zajlik a verseny: egyéni és összetett kategóriában is pontozzák majd a versenyzőket. Az első hat helyezett a szponzoroktól – köztük a névadó Kígyó Patikától – értékes, egészséges ajándékcsomagot vehet át. Emellett a legfiatalabb és legidősebb indulót is díjazzák.

A díjakat többek közt olyan neves sportolók adják majd át, mint például Vajda Attilaolimpiai bajnok kenus vagy Vozár Attila többszörös szupermaratoni bajnok, hosszútávfutó. A szervezők már tervezik a következő esztendőt, és azt szeretnék elérni, hogy akkor Magyarország legnagyobb amatőr versenysorozata legyen a most még I. Dél-Alföldi Mezei Futókörversenyeknek elnevezett sorozatból. Jövőre az országossá duzzadt futóverseny kiegészítő programokkal is társulna: szűrővizsgálatokkal és életmód tanácsadásokkal.

A pontos versenyhelyszínekről, időpontokról, korcsoportokról, távokról és a programsorozat menetéről a rendezvény hivatalos honlapján és Facebook oldalán oldalán lehet folyamatosan tájékozódni. Utóbbirólfotóalbum is letölthető a szombati előfutamról

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik