Sport

Futsal: Fehérváriak a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

Március 22-23-án immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Budapesten a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája, amelyen Fehérvár válogatottja is képviselteti magát.

A nagyszabású eseménysorozat magyarországi állomásának ezúttal is az ELTE Bogdánfy úti sportcsarnoka ad otthont, és az elmúlt esztendők hagyományainak megfelelően most is igazi programdömping várja majd a helyszínre kilátogató érdeklődőket! A fő attrakció természetesen idén sem lehet más, mint a futsalcsapatok tornája, melyen összesen 16 „anyaországbeli” és határon túli magyar egyetem együttese méri össze tudását. Ha az eddigi kupákra gondolunk, akkor a minőség garantáltnak tekinthető, sőt a nevezők listáját látva az idén minden eddiginél színvonalasabb meccsekre van kilátás.

Székesfehérvár természetesen most képviselteti magát a rangos tornán, igaz városunk csapatát nem egy felsőoktatási intézmény adja, a Fehérvári Válogatottat helyi kötődésű fiatalok alkotják. Magasra tette a mércét előző évben a koronázó város csapata, hiszen a 2012-es évben a bronzérmet szerzett. Fontos kiemelni, hogy a szervezők engedélyével a gárdába idén két középiskolás játékos is meghívást nyert, Spandler Mátyás, valamint Horváth László.

Fehérvár Válogatott kerete: Molnár Roland (kapus, SZIE), Spandler Mátyás (kapus), Pálffy László (ELTE), Berki Bence (ÁVF), Loncsár András (Corvinus), Kéri Péter csapatkapitány (ÓE), Bicskei Levente (BME), Horváth László, Orosz Márkó (KJF), Nagy Csaba (BME), Mudra Ákos (GEO)

– Példaértékű a kezdeményezés és rendezés melyet az ELTE évről-évre fokoz, a sportértéke mellett jelentős kohéziós erővel bír a kupa. Reméljük idén is sikerül a legjobb 8-ba kerülnünk, ahol már bármi megtörténhet. A csapat jócskán kicserélődött a tavalyihoz képest, új játékosokat hívtunk meg a keretbe a már kiöregedettek helyett, remélem, két középiskolás játékosunk nem illetődik meg és úgy teljesít ahogy azt az NBII-es edzéseken már láthattuk. – nyilatkozta Balogh Tamás, a Fehérvár Futsal Balogh 2000 NB II-es együttesének szakosztály-menedzsere, aki ezúttal a csapat vezetője, és egyben edzője is lesz ezen a tornán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik