Sport

Janics jelenleg nem tagja a válogatottnak

Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára a szervezet hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, a 30 éves versenyző, aki hétfőn jelezte, mégis Magyarországon folytatná pályafutását.

Ábrahám azt viszont hangsúlyozta, Janics nem visszatérő és nem befogadják, hanem el sem ment, ugyanis a versenyzői engedélyét nem adták ki.

Farkas Dávid, a versenyző szóvivője közölte, várhatóan már ezen a héten kiderül, melyik klubban folytatja pályafutását Douchev-Janics, aki jelenleg Portugáliában készül. Megjegyezte, a londoni olimpián K-2 500 méteren Kovács Katalinnal ezüst-, K-1 200 méteren bronzérmes sportoló hétfőn beszélt a szerb sportvezetőkkel, akik visszavonják azon kérelmüket, hogy a nemzetközi szövetség vizsgálja felül korábbi döntését, amelyben elutasította a versenyzői engedély kiadását. A tárgyalásra szerdán került volna sor.

Farkas kiemelte, Douchev-Janics Natasa belátta, hogy ősszel elhamarkodott döntést hozott, s képes volt ezen felülemelkedni.

Ábrahám hangsúlyozta, a csapathajók összeállításában nagyobb variációs lehetőséget jelenthet Janics személye.
Andrian Douchevvel, a versenyző férjével kapcsolatban elhangzott, hogy Magyarországon jelenleg nem kaphat edzői állást, mert ahhoz vagy magyarországi szakképesítéssel kellene rendelkeznie, vagy egy minisztériumi igazolással, hogy a máshol megszerzett képesítése egyenértékű a magyarországival.

Ábrahám megjegyezte még, hogy a közvélemény Janics ellen hangolódott, de ez szerinte hamar megváltozhat, ha újra eredményesen szerepel a magyar válogatott tagjaként. Példaként felhozta Nagy László kézilabdázó esetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik