Sport

Szuperrangadót nyert a Szeged a Vasas ellen

vasas szeged (vasas, szeged, vízilabda)
vasas szeged (vasas, szeged, vízilabda)

Továbbra is veretlen az A-Híd Szeged férfi-vízilabdacsapata a Vodafone OB I.-ben, miután idegenben is győzött a Vasas ellen.

A Szeged 19 meccs után is veretlen volt az első osztályú vízilabda-bajnokságban, így utazott Budapestre a harmadik helyen álló Vasashoz, amely még szintén nem kapott ki eddig, igaz, ők csak 17 meccsen voltak túl hétfőig.

Vámos Márton góljával a Vasas szerezte meg a vezetést, innentől viszont csak szegedi gólt láthatott a közönség az első negyedben, ráadásul négyet is (1-4). Molnár Papesz, Aaron Younger, Joseph Kayes és Kunac is eredményes volt. Vámos kettős emberelőnyben sem tudta közelebb hozni a hazaiakat az etap végére.

A második negyedben már sikerült neki a gólszerzés, ezzel egy gólra fel is jött a fővárosi alakulat, Barabás Botond jól védett a Vasas kapujában.

A harmadik negyed elején Szivós Márton azonnal gólt szerzett, Kayes is, ismét kettővel ment a Szeged. A negyedik játékrészre már nem tudott megújulni a Vasas, nagy győzelmet aratott a Szeged, és továbbra is veretlen.

Készülhet a Montpellier elleni BL-összecssapásra.

“Nagyon örülök a győzelemnek, szerettünk volna nyerni a Vasas otthonában. Kemény mérkőzésen igazi csapatmunkát és fantasztikus védekezést mutattunk be. Komolyabb hullámvölgy nélkül tudtuk végigvinni a csatát, ennek köszönhető a négygólos különbség” – mondta a szegedi Szivós Márton.

“Szeretnénk elhódítani a bajnoki címet, ezért örülök a címvédő otthonában aratott győzelemnek. Még nincs lefutva az alapszakasz, nem biztos az elsőségünk. Szeretnénk egy olyan tavaszt produkálni, hogy a rájátszásban is tudjunk újat mutatni. A Montpellier magyar játékosai valószínűleg hírül viszik ezt az eredményt” – értékelt a meccs után Vincze Balázs, a Szeged vezetőedzője.

Eredmény – férfi vízilabda OB I.:

Teva Vasas – A-Híd Szeged 7-11 (1-4, 2-0, 2-4, 2-3)
A gólszerzők:
Vámos 3, Oeler, Német Toni, dr. Steinmetz, Csapó, illetve Molnár, Szivós, Kayes 2-2, Decker, Hegedűs, Török, Kunac, Younger

Szolnoki Dózsa – Juniorválogatott 14-5 (2-0, 5-2, 5-1, 2-2)
A gólszerzők: Hosnyánszky, Nyéki 3-3, Vörös, Aleksic 2-2, Marnitz, Pásztor, Georgescu, Kis 1-1, illetve Tóth, Sedlmayer 2-2, Jansik

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik