Sport

Megvédte világbajnoki címét a magyar síző

Kékesi Márton (kékesi márton, )
Kékesi Márton (kékesi márton, )

Kékesi Mártonnak sikerült megvédenie a tavalyi korosztályos világbajnokságon megszerzett első helyét az ifjúsági I. korcsoportban.

A címvédés sikerült, noha nem olyan módon, amire számítani lehetett: az első szlalom futam pályája nehéznek bizonyult a mezőnynek, kanyargós és szűk tűzés, jeges, durva felületen, helyenként hirtelen letörésekkel, ami nem olyan szokványos.

Kékesi Márton 84-es rajtszámmal indult, előtte jó néhányan nem tudtak megküzdeni a pálya nehézségeivel, és kiestek. A magyar fiú taktikája ezért most nem a keményen-precízen, hanem a precízen-keményen volt. Így elkerülte a korai búcsút és legkomolyabb riválisa, a Quebec-i-marokkói Lamhamedi is csupán 4 tizedmásodpercre, tehát behozható távolságban volt előtte. A szokásosan erősebb második futamaival Marcinak az U-18-as győzelem elérhetőnek tűnt.

A második pálya éppen olyan lehetetlen kanyargós volt, de erre számított már versenyzőnk. Pont előtte indult Adam Lamhamaedi, aki a hatodik kapunál kiesett. Kékesi Márton volt a következő induló, és ugyan nem volt hibátlan a menete, de teljesítette a taktikát.

Nem volt könnyű ez a győzelem, hiszen az egész ifjúsági-vb ideje alatt az utolsó 4 napra koncentrálódott minden verseny Kékesi számára. A fizikai és pszichikai állapota a szlalomra már nem volt ideális, de a kitűzött célok teljesültek, így a szuper-óriásműlesiklásban elért 3. és az óriás-műlesiklásban megszerzett 2. helye mellé egy 1. helyezéssel fejezte be a világbajnokságot az ifjúsági I. korcsoportban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik