Sport

Negyedik hely az Ifjúsági Olimpián

Kis Virág (kis virág, rövidpályás gyorskorcsolya, európai ifjúsági olimpiai fesztivál, )
Kis Virág (kis virág, rövidpályás gyorskorcsolya, európai ifjúsági olimpiai fesztivál, )

A magyar versenyzők rövidpályás gyorskorcsolyában, sífutásban és alpesi síben álltak rajthoz a brassói, XI. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) hétfői versenynapján. A legjobb helyezést a gyorskorcsolyázó Kis Virág 500 méteren elért negyedik helyezése jelentette.

Kis Virág a rövidpályás gyorskorcsolya 500 méteres előfutamban, majd a nyolcad- és elődöntőben is második lett, így jogot szerzett a fináléban való indulásra. A Jászberényi SE fiatalja a döntőben lengyel riválisát megelőzve a 4. helyen ért célba. Az érmek az orosz, brit és olasz lányoknak jutottak.

Ötszáz méteren a fiúk is sokkal jobb teljesítményt nyújtottak, mint 1500 méteren. Farkas Tamás futamgyőzelemmel, Cakó Dávid a második helyen jutott tovább előfutamából.
Cakó a nyolcaddöntőt is sikerrel teljesítette, számára az elődöntő jelentette a végállomást.
Farkas Tamás a 10., Cakó Dávid a 8. helyen zárta a versenyt.

A 3000 méteres vegyesváltónk, az elődöntő futamából az olaszok mögött a második helyen jutott a fináléba, melyre kedden kerül sor. A magyarok a franciák, olaszok és lengyelek ellen küzdenek az érmes helyezésekért.

Sífutásban mérsékelten szerepelt a két magyar induló. Lányoknál Juhász Fanni 7,5 km szabadstílusban a győztestől több mint hat perccel lemaradva az 58., fiúknál Hajdú Alexandr 10 km-es szabadstílusban a győztes mögött 7 és fél perces hátránnyal a 79. helyen végzett.

Az alpesi lejtőn óriás-műlesiklásban az első futam után Döme Dóra az 50., míg Berecz Réka az 58. helyen várta a folytatást. A második futamban mindkét versenyző javított teljesítményén: Döme a 43., Berecz a 45. helyen fejezte be a versenyt.

Kedden alpesi sízés, sífutás, rövidpályás gyorskorcsolya, biatlon, és hódeszka versenyszámokban állnak rajthoz a magyar ifjúsági sportolók; akik eddig nem versenyeztek, azok számára edzéslehetőséget biztosítottak a szervezők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik