Sport

Emlékezetes meccsel búcsúzott közönségétől a Volán

Sapa Fehérvár AV19 (sapa fehérvár av19, )
Sapa Fehérvár AV19 (sapa fehérvár av19, )

A Sapa Fehérvár AV19 egy 11 találatot hozó összecsapáson nyert 6-5-re az Innsbruck ellen az osztrák bázisú jégkorongbajnokságban.

Sajnos az már korábban eldőlt, hogy a Volán nélkül zajlik majd le idén az osztrák bajnokság rájátszása, így az utolsó hazai mérkőzésen a szép búcsú reménye spannolhatta fel a játékosokat. Neki is esett ellenfelének Jan Neliba csapata, azonban hiába a fehérvári rohamok, két szerencsésnek is mondható találattal az amúgy tök utolsó Innsbruck lépett el 2-0-ra. Egy rossz szavunk nem lehetett az első harmad folytatására, Magosi ugyan még a vasat trafálta telibe, azonban Banham, Bailey és Sille (a szezonban először) is betalált az első szünetig, így 3-2-ről várhattuk a folytatást.

A második harmadtól talán joggal vártuk, hogy bedarálja a csapat ellenfelét, ehhez képest két gyors találattal fordítani tudott az Innsbruck. Ez sem fogta meg a Sapát, amely a játékrész hajrájában alig több, mint egy perc alatt hintett kettőt (előbb Novak zörgette meg a hálót, majd Metcalfe-ról pattant be a korong a ketrecbe), így a záró húsz percnek is előnyből vágtak neki a Fehérvári Ördögök.

A harmadik harmad kivételesen úgy indult, hogy a Volán kezdte a gólgyártást, Sikorcin tálatl remek ütemben Novak elé, a szlováknak már csak az üres kapuba kellett lőnie. A folytatásban még egy-egy büntető is kimaradt, majd a vendégek a kapuslehozatal után felzárkóztak egy gólra, egyenlíteni azonban már nem tudtak, 6-5-re nyert a Fehérvár.

A csapat ezzel győzelemmel búcsúzott közönségétől (Ljubljanában még van egy fellépése a csapatnak), valamint azt is elérte, hogy biztosan nem zárja utolsóként a bajnokságot.

Eredmény – EBEL, középszakasz, 9. forduló
Sapa Fehérvár AV19 – Innsbruck (osztrák) 6-5 (3-2, 2-2, 1-1)
Gól: Banham (17.), Bailey (17.), Sille (20.), Novak (38., 46.), Metcalfe (39.), illetve Pedevilla (7., 9.), McGregor (24.), Lemieux (27.), Mössmer (59.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik