Sport

Nagy lépés a továbbjutás felé

A Pick Szeged utolsó hazai BL-mérkőzésén 26-21 arányban legyőzte a Dinamo Minszk gárdáját és nagy lépést tett a továbbjutás felé.

A mérkőzés első percei kemény szegedi védekezéssel teltek, támadásban pedig rendre megtalálták az ellenszert Skaliczki László fiai a fehérorosz védelem ellen. A találkozó 10. percében Larholm, Sulc és Ancsin találatainak valamint Mikler védéseinek köszönhetőn 3-0-s hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

Aztán Sevaljevic révén ugyan megkezdte góllövést a Dinamo, de rajta kívül senki sem más tudta bevenni Mikler kapuját bő 25 percen keresztül, aminek következtében 11-3-ra elhúzott a Pick. A szegedi kapus parádésan, 65 %-kal védett az első játékrészben és csak 5 gólt kapott, ennél jobb mutatót egyszer tudott felmutatni Pick-kapus a Bajnokok Ligájában, Puljezevic kapott 4 gólt a Velenje ellen 30 perc alatt.

A második játékrész szabályosa gólpárbajjá fajult, az első percekben Ancsin tartotta a hazaiakat versenyben. Szűk negyedórán keresztül nem tudott közelebb kerülni a Minszk a Pickhez. Aztán megindultak a vendégek, a hazaiak pedig hullámvölgybe kerültek és kezdett elolvadni az előny.

Tatai váltotta Miklert és a kapuban és kulcspillanatokban tudott hárítani, valamint a minszki lövők is elfogytak a hajrára. A mérkőzése szenvedő Sulc pedig akkor lőtt gólt, amikor nagyon kellett és végül megérdemelte, 26-21-re győzött a Pick, amivel agy lépést tett a továbbjutás felé.

FÉRFI KÉZILABDA BL, D-CSOPORT
Február 16.: Pick Szeged–Dinamo Minszk    26–21 (12–5)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik