Sport

Ismét bronzot szerzett Szilágyi Áron

Szilágyi Áron bronzérmet nyert a férfi kardozók egyik legjelentősebb Világkupa-versenyén, Padovában.

A londoni olimpia bajnoka – aki egy hete, Madridban is harmadik volt – a 64-es táblán 15-10-re verte a román Alin Badeát, 15-5-re a francia Vincent Anstettet, 15-11-re az ukrán Andrij Jagodát, majd a negyeddöntőben ugyanennyire a dél-koreai Kim Jung Hvant.

Az elődöntőben Venjamin Resetnyikovval csapott össze, és a viadal honlapja szerint 15-10-re alulmaradt orosz riválisával szemben. Az olaszországi Vk-fordulón 169 kardozó indult, a főtáblára hat magyar jutott fel.

Ugyancsak nagy versenyt rendeztek Heidenheimben, ahol 259 férfi párbajtőröző lépett pástra. A németországi helyszínen is volt magyar résztvevője a végküzdelmeknek: File Mátyás a negyeddöntőig jutott, és a nyolcadik helyen zárt. File a svájci Fabian Kauter 15-14-es legyőzésével kezdett a legjobb 64 között, majd az olasz Francesco Martinelli ellen 15-11-re nyert, a kínai Li Kuo-csiét 15-12-vel búcsúztatta, végül, a negyeddöntőben 15-9-re kikapott az ukrán Bogdan Nyikisintől.

A főtáblán további öt magyar vívott, köztük a dohai Grand Prix-n győztes Boczkó Gábor, aki most vereséget szenvedett az első fordulóban, illetve a legnanói Vk-n bronzérmes Rédli András, aki ezúttal a legjobb 16-ig jutott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik