Sport

Magyarul tanul Ambros Martín, az ETO vezetőedzője

Ambros Martínt éppen a magyar nyelvórája után sikerült egy interjúra elkapni.

Ambros Martínt éppen a magyar nyelvórája után sikerült egy interjúra elkapni. Mi volt a mai magyar óra anyaga?

Ez az óra nagyon érdekes és hatékony volt: a legutóbbi, Randers elleni időkéréseimet vetítettük le, és beszéltük át a lányoknak adott instrukcióimat magyarul. Nagyon fontos, hogy ez alatt az 1 perc alatt minél hatékonyabban át tudjam adni a csapatnak mindazt, amire éppen szükség van. Remélem, a hét végén Norvégiában még több szót, kifejezést tudok magyarul elmondani a meccs közben.

Mik voltak a Randers elleni meccs tanulságai, mit gyakoroltok a héten?

Ez a hét most nagyon rövid, nemcsak amiatt, hogy a Randers meccs hétfőre csúszott, hanem a két skandináv utazás miatt is. Ezért nincs lehetőségünk túl sok edzésre. Első sorban arra helyezzük a hangsúlyt,  hogy a Larvik játékát megismerjük, gyakoroljuk a taktikát, és a támadásainkat csiszoljuk. De ami a legfontosabb, hogy szombaton majd végig nagyon erős kontroll alatt tudjuk tartani a játékot.

Mi a Larvik erőssége?

A norvégok villámgyors futók, ebben a világon a legjobbak, a gyors ellentámadásaik életveszélyesek. Ennek hatástalanítására mindenképpen oda kell figyelnünk, ebben nem szabad nekik esélyt adni.

A jelenlegi BL élmezőnyben hol látod a Larvik helyét?

A legerősebb csapatok között. Mivel a csapat a norvég válogatottra épül, ezért szinte egész évben együtt edzenek és játszanak. Néhány játékosuk a norvég válogatottba kora miatt már nem is fér bele, de a világ bármely más nemzeti csapatában messze megállná a helyét, még mindig világszínvonalú játékot képvisel. Nagyon nehéz meccsre számítok, hatalmas összpontosítás szükséges a csapatunk részéről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik