Sport

A bosnyákok is kipipálva a Fed Kupában

Arn Gréta (arn gréta, )
Arn Gréta (arn gréta, )

A magyar női teniszválogatott a két egyes után behozhatatlan előnyre tett szert a bosnyák csapattal szemben a pénteki, második fordulóban a Fed Kupa euro-afrikai zónájának tornáján, Izraelben. Végül a párost is megnyerve 3-0-ra diadalmaskodott a csapat.

Pénteken Arn Gréta 58 perc alatt győzte le Dea Herdzelast, majd Babos Tímea nullára hozta az első szettet Jelena Simic ellen, a másodikat pedig rövidítésben nyerte.

A mieink végül 3-0-ra nyertek. A párost már csak formalitásból rendezték meg, a magyar lányok (Babos párja Marosi Katalin lesz) pedig nagy csatában, de ezt az összecsapást is két szettben húzták be..

A szerdai esőzés miatt egy napot csúszik a program Eliatban. A rajt csütörtökön volt, amikor a magyarok 3-0-ra legyőzték a portugálokat, szombaton pedig a britek következnek. A nemzetek világranglistáján Nagy-Britannia a 18., Portugália a 32., Magyarország a 34., míg Bosznia-Hercegovina a 44. helyen áll.

A Fed Kupa euro-afrikai zóna I. csoportjának 16 válogatottját négy négyes csoportba sorolták, a csoportgyőztesek kieséses rendszerben mérkőznek a feljutásért. A két továbblépő gárda a Világcsoport rájátszásában folytathatja a küzdelmet.

Eredmények – Fed Kupa, euro-afrikai zóna, 2. forduló
Magyarország – Bosznia-Hercegovina 2-0 (állás a két egyes után)

Arn Gréta – Dea Herdzelas 6-3, 6-2
Babos Tímea – Jelena Simic 6-0, 7-6 (7-5)
Babos, Marosi Katalin-Herdzelas, Anita Husaric 7:5, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik