Sport

Hódmezővásárhelyen fogadja a Szeged a Nagyváradot

Az európai vízilabdakupákban érintett mindhárom magyar férfiegyüttes otthon játszik szerdán.

A legnehezebb dolga kétségtelenül a Debrecennek van: egyfelől, mert a hazai visszavágón a második számú kontinentális sorozat fináléjába jutás a tét, másfelől, mert az első elődöntős összecsapáson 9-6-os vereséget szenvedett Szerbiában annak a Radnicki Kragujevacnak az otthonában, amely több olimpiai, világ- és Európa-bajnokot is a soraiban tudhat.

A BL-ben a kilencedik – utolsó előtti – csoportkör következik, s az Eger már most komoly lépést tehet afelé, hogy megszerezze hatosában a második helyet a görög Vuliagmeni mögött. A hevesi együttesnek minél több, de legalább négy góllal kell szerdán legyűrnie a Szpartak Volgográdot, hogy az esetleges egymás elleni összevetésben orosz riválisa elé kerüljön a végelszámolásnál, mivel vendégként, október elején 10-7-re alulmaradt.

A csoportjában vezető Szeged a Nagyváradot fogadja ha nem is saját, de hazai pályán, Hódmezővásárhelyen annak tudatában, hogy nem engedhet meg semmilyen botlást magának. Éllovasként a csongrádi alakulatnak két pont az előnye a legutóbbi fordulóban őt legyőző belgrádi Partizannal szemben, s a romániai vendég elleni várt siker esetén tartani tudja a különbséget a szerb vetélytárssal szemben. Az Eger Nagyváradon 14-9-re nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik