Sport

Erdei 700 ezer eurós pert nyert

erdei zsolt (erdei zsolt, )
erdei zsolt (erdei zsolt, )

A magyar öklöző hétfőtől Hamburgban készül a március 30-án esedékes monte-carlói tornára. Nem mellesleg pert nyert az Universum Box Promotion ellen.

Múlt héten, még a február 1-jei határidő lejárta előtti pillanatban írta alá Erdei Zsolt azt a szerződést, amelyen vállalta, hogy rajthoz áll a március 30-án esedékes egymillió dollár összdíjazású “Monte-carlói szupernégyes” elnevezésű tornán. Ellenfele az orosz Szuhockij helyett a szintén orosz Gyenisz Gracsov lesz.

Erdei a Nemzeti Sportnak nyilatkozott az elkövetkező időszakról és a közelmúltról: “Többször közöltem a menedzsmenttel, hogy magánéleti okok miatt nem tudok százszázalékosan koncentrálni. Nagyon sokáig hezitáltem, míg aláírtam a szerződést.”

Köztudott, Erdeinek megromlott a házassága, ez hátráltatta az utóbbi időben, ezért nem bunyózott 2011 júniusa óta. Akkor Byron Mitchellt verte KO-val. A márciusi tornára eddig Budapesten, a KSI termében készült, hétfőtől azonban két hétig Fritz Sdunek edző irányításával folytatja felkészülését Németországban, Hamburgban. “Már több hete gőzerővel készülök a márciusi meccsemre. Hála istennek nincsen gond, kondíval bírom, a futást már több hete elkezdtem. A legfontosabb, hogy a gyorsaságom visszajöjjön. Amikor a bunyó mellett döntöttem pluszenergiák szabadultak fel bennem, de egyelőre képtelen vagyok bárkit is huzamosabb ideig elviselni magam mellett” – vázolta a jelenlegi helyzetét Erdei.

Erdei lelkiállapotát tovább javíthatja, hogy 700 ezer eurós perét megnyerte egykori istállója, az Universum Box Promotion ellen, így elméletileg a német cégnek fizetnie kellene. A fizetést hátráltathatja, hogy a cég ellen csődeljárást kezdeményeztek, így jelenleg, ahogy Erdei fogalmazott: “Pénz az ablakban, kitettem, mint a kölest szoktam a madaraknak, hogy csipegessenek.” Úgy látszik Erdei humorával nincsen gond

Erdei Zsolt és a szupertorna:

A 38 éves magyar öklöző profiként eddig 33 mérkőzést vívott, s valamennyit megnyerte, 18-at kiütéssel vagy technikai KO-val. 1982-es születésű orosz riválisa, Gyenisz Gracsov a hivatásosok táborában 14-szer bokszolt eddig, s egy-egy döntetlen és vereség mellett 12 meccsén győzött, nyolc alkalommal KO-val.

A monte-carlói négyes tornán a másik “elődöntőben” a dominikai Edwin Rodriguez találkozik a hozzá hasonlóan veretlen argentin Ezequiel Osvaldo Madernával. A két győztes július 13-án küzd meg egymással, az egymillió dolláros díjon pedig 60-40 százalékos arányban osztoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik