Sport

A svájci “órásokhoz” megy a Pick Szeged

Csütörtök 20 órakor a Velux EHF Bajnokok Ligájában Svájcban, a Kadetten Schaffhausen ellen lép pályára a Pick Szeged együttese.

A hazai pontvadászat után folytatódik a BL menetelés is. A Bajnokok Ligájában a csoportküzdelmekből már csak három forduló van hátra. A D csoportban jelenleg a Pick Szeged együttese a továbbjutást jelentő negyedik helyen áll. Csütörtök 20 órakor a svájci Kadetten Schaffhausen otthonában lép pályára a csapat. Mind a két együttes számára fontos meccs következik, amennyiben a szegedi gárdának sikerülne megszerezni a győzelmet, akkor hatalmas lépést tenne a továbbjutás kiharcolása felé.

A Tisza-parti gárdának ez lesz a 102. BL mérkőzése. Az eddigi mérleg: 101 meccs, 42 győzelem, 8 döntetlen 51 vereség, a gólkülönbség: 2745-2790.

A Schaffhausennel eddig ötször találkozott a Pick, az ősszel emlékezetes meccsen – Rajko Prodanovics az utolsó pillanatban szerezte a győztes találatot – 30-29-re nyert a Szeged. Az eddigi mérleg: 5 meccs,  3 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség. Gólkülönbség: 136-135

A Pick Szeged szerdán reggel 6 órakor kel útra az újszegedi sportcsarnok elől. Délben már közvetlenül a sportcsarnok mellett található szálláson pihen a társaság. Késő este lesz tréning. A csütörtök esti találkozót a Digi Sport közvetíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik