Sport

Fantasztikus győri siker a BL-győztes ellen

győri audi eto (győr, győri audit eto, )
győri audi eto (győr, győri audit eto, )

Parádés védekezésének és kapusteljesítményének köszönhetően tíz góllal nyert a Győr a Podgorica ellen a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Az elmúlt szezonban a Győri Audi ETO KC éppen a Buducsnoszt Podgorica ellen vívta a Bajnokok Ligája döntőjét, és szerencsétlen körülmények között, idegenben lőtt kevesebb góllal elbukta azt.

Most itt volt a lehetőség a visszavágásra a BL idei szezonja középdöntő-csoportkörének első fordulójában. A csoportban a Larvik korábban 25-19-re verte a dán Randerst.

A magyar csapat elsöprő lendülettel kezdett, 5-0-ra elhúzott Lunde Haraldsen remekül védett, Görbiczék pedig jól támadtak a sok kulcsjátékosát, köztük Popovicot elvesztő montenegróiak ellen. A folytatásban összeszedte magát a Podgorica, 6-6-nál egyenlített Miljanic góljával.

A magyar együttes azonban észbe kapott, és azonnal erőt demonstrált egy 8-0-s sorozattal (!), Görbicz kétszer is világklasszis megoldást választott, Lunde hetest védett, Amorim szárnyalt. 14 perc után talált be ismét a Podgorica, de így is 7 gólos hazai előnnyel fordultak a csapatok. A győri kapus, Lunde Haraldsen a félidei statisztika szerint 70 százalékkal védett!

A folytatásban is kiválóan védekezett a Győr, a 40. percben 17-8 volt az állás, képtelen volt kibontakozni a vendégegyüttes. A 45. percre már kétszer annyi gólt lőtt a Győr, mint a vendégek, 20-10 volt ekkor az eredményjelzőre írva.

Már 24-11 is volt a találkozó állása, a végén kozmetikázott az eredményen a Podgorica, de így is tízzel nyert a magyar bajnok!

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája:

Győri Audi ETO KC – Buducsnoszt Podgorica 27-17 (14-7)

A gólszerzők: Görbicz 7, Amorim 6, Szepesi, Lekic, Rédei-Soós 3-3, Löke, Radicevic 2-2, Korsós 1, illetve Knezevic 6, Mendy 3, Pavicevic 2, Cvijic, Miljanic, Bulatovic, Jezic, Zivkovic, Nikolic 1-1

A csoport állása:

1. Győr 2 pont
2. Larvik 2 pont
3. Randers 0 pont
4. Podgorica 0 pont

A női kézilabda NB I.-ben:

BSE – Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia 26-28 (12-17)
Veszprém Barabás-Duna Takarék – DVSC-Fórum 30-22 (17-14)
ÉTV-Érd – Siófok Galérius Fürdő 36-21 (16-11)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik