Sport

Márton Anita visszatérhet Szegedre

A szegedi Titán TC Atlétikai szakosztálynak edzői és vezetői nagy munkában vannak, hogy Szeged városában újra minőségi atlétika legyen.

Menyhárt Zoltán, a Titán TC vezetőedzője nyílt levélben kéri azokat, akik szeretik a sportot, azon belül is az atlétikát, valamint szeretnének tenni valamit Szegedért, támogasság a szegedi születésű atléta visszatérését. Az edző levelének legfontosabb részeit az alábbiakban közöljük:

“Márton Anita 13 éves kora óta minden korosztályos bajnokságot megnyert és korosztályos csúcsot megdöntött súlylökésben és diszkoszvetésben. A többszörös Magyar válogatott atlétanő nem csak a korosztályos világversenyeken, hanem az első olimpiáján is túl van. A londoni olimpia után Anita négyéves viharsarki szerződése lejárt, így itt a nagy lehetőség, hogy szegedi születésű amazonunkat visszahozzuk a napfény városába! Itt él, itt edz, és ide tartozik hozzánk szegediekhez! 2008-ban a SZVSE-ből a Titán TC-hez igazoló atléták egy olimpiai ciklus alatt 30 főről 70 főre gyarapodtak, és ha nem is dúskálnak támogatókban, nagyon örülnének Anita érkezésének. Anita edzője és edzőtársai már átigazoltak a Titánokhoz, hogy újra egyesült erővel azon dolgozzanak, amit már 13 évvel ezelőtt is elkezdtek! A Titán TC Atlétikai szakosztálya ezúton szeretné kérni azon szegedi cégek és vállalkozók jelentkezését, akik lehetőségeiknek megfelelően segítsék tudnák Anita visszaigazolását. Ezt a fontos és neves feladatott a szakosztály saját erőforrásból nem tudja végrehajtani, mivel Anita részére évi 1,5 millió forintot kellene biztosítani, ami tartalmazná a havi fizetését (100e Ft/hó) és versenyeztetését. Az említett sportolóval négyéves szerződést szeretne szakosztályunk kötni, hogy hazánk első számú atlétanője Rio de Janeiro-ig Szeged város kötelékében legyen. Az átigazolás határideje: 2013. február 08.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik