Sport

Negyeddöntőt ért a remek védekezés

A remekül védekező magyar válogatott 27-19-re legyőzte a lengyel csapatot a spanyolországi férfi kézilabda-világbajnokság hétfői, barcelonai nyolcaddöntőjében.

Nyolcaddöntő:
Magyarország-Lengyelország 27-19 (10-9)

gól: Iváncsik 6, Császár 5, Nagy L. 3, Harsányi 3/1, Szöllősi 3, Mocsai 3, Nagy K. 2, Putics 2, illetve B. Jurecki 5, Wisniewski 3, Kubisztal 3, Lijewski 2, Bielecki 2, M. Jurecki 1, Grabarczyk 1, Orzechowski 1/1, Jaszka 1

Kimaradt lengyel hétméteressel indult a meccs, és Nagy Kornél sikeres lövését leszámítva mindkét oldalon rengeteg volt a hiba. A 7. percben még mindig csak 1-1 volt az állás. Két labdaszerzés után 3-1-re megugrott a Mocsai-csapat, de gyorsan jött az egyenlítés, majd a fordítás is (4-5). Mindkét gárda fegyelmezetten zárt vissza egy-egy elrontott akció után, így aztán a felállt védőfalak ellen kellett eredményesnek lenni. A lengyelek egyre hatékonyabban támadtak, sorozatban háromszor betaláltak, és hat percig nem kaptak gólt (4-6).

Ahogy egyre többet tudta megjátszani a magyar együttes a két szélsőt, Iváncsikot és Harsányit, sikerült egyenlíteni (6-6). A lengyelek emberhátrányukban lendületüket veszítették, nyolc percig gólképtelenek voltak. A magyarok 9-7-es vezetésénél a rivális időt kért, és a pihenőig egy gólra feljött.

Úgy tűnt, a lengyeleknek a szünet hat perccel tovább tartott a hivatalosnál, a második félidő elején ugyanis nem találták a ritmust, még büntetőt is rontottak, s hamar 12-9-es hátrányba kerültek. Harsányi kiállítása alatt átmenetileg apadt a magyar előny, Császár hétméteresét kispárgázta Szmal.

Egyre több poszton cserélt az ellenfél, de nem találta a remek magyar védekezés ellenszerét. A 41. percben, 16-11-nél időt kértek a lengyelek, de továbbra sem volt esélyük. Közben Mikler is parádézott a kapuban. A túloldalon gyakorlatilag csak a beállós, Bartosz Jurecki volt eredményes ebben a szakaszban.

Az utolsó tíz perc 22-16-ról indult, majd Harsányi és Szöllősi hozott össze egy demoralizáló, üres kapus gólt, később pedig Putics saját kipattanóját vágta a hálóba. A magyaroknak szinte minden sikerült, a lengyelek pedig a végén összeroppantak.

Következhet szerdán, Barcelonában az Eb-arany- és vb-ezüstérmes dán együttes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik