Sport

Algéria kipipálva, jöhetnek a lengyelek

lékai máté, kézilabda-válogatott (lékai máté, kézilabda válogatott, )
lékai máté, kézilabda-válogatott (lékai máté, kézilabda válogatott, )

A magyar férfi-kézilabdaválogatott utolsó csoportmérkőzésén magabiztosan győzte le Algériát. A legjobb 16 között Lengyelország ellen "kezdjük újra" a világbajnokságot.

Olyan szempontból tét nélküli volt az Algéria elleni mérkőzés, hogy a továbbjutás már korábban eldőlt, azonban az nem volt mindegy, hogy hanyadik helyen lép tovább a válogatott. A matekozás eredménye az lett, hogy egy vereséggel könnyebb ágra kerülne válogatottunk, ám Mocsai Lajos megnyugtatta a szurkolókat, mindenki ellen nyerni akarunk.

Ebben a szellemben kezdtük a találkozót, ugyanis hiába haladt sokáig fej fej mellett a két együttes, szépen lassan felőrölték Nagy Lászlóék az ellenfelet, és a szünetre már hatgólost vezetést szereztek.

A második felvonásban még inkább előjött a tudásbeli különbség, sorra lőttük a gólokat, és még a hibák is belefértek, ugyanis a kapuban Tatai Péter és Mikler Roland is bravúrokat mutatott be.

A hajrára már kilenc találattal is vezetett a magyar válogatott, Mocsai Lajos így egyre többet forgatta a csapatot, ez pedig azt eredményezte, hogy közelebb férkőztek az algériaiak. A zárásra hiába közelítettek meg minket három gólra, a játék képe nem tükrözi a végeredményt.

Magyarország így harmadikként lépett tovább a csoportból: az egyenes kieséses szakaszban Lengyelországgal kell szembenéznünk, és ha ott is nyerünk, a Dánia-Tunézia összecsapás továbbjutóját kapjuk.

Eredmény – kézilabda-világbajnokság, D csoport, 5. forduló
Magyarország – Algéria 29-26 (14-8)
gól:
Lékai 5, Harsányi 5/1, Ancsin 5, Nagy K. 4, Nagy L. 3, Szöllősi 2, Zubai 1, Mocsai 1, Krivokapic 1, Vadkerti 1, Iváncsik 1 illetve Berkusz 6, Daud 5, Zuaui 3/1, R. Csebur 3, Berriah 2/2, Bultif 2, O. Csebur 2, Budrali 1, Rahim 1, Mokrani 1


29-26 a vége, Lengyelországgal játszunk a legjobb 16 között.

2. FÉLIDŐ

56-60. PERC: Chehbour használta ki az eladott labdát, majd egy újabb magyar hiba után azonnal lőtt mégegyet (28-22). Omar Chehbouré a 23., Daoudé a 24., így a végére felzárkóztak az algériaiak. Iváncsik Gergő is beszállt a végére, és gólt is szerzett (29-25). Az utolsó másodpercben góllal búcsúztak az algériaiak.

51-55. PERC: Harsányi ismét, majd gyors indítás után Boudrali is megszerezte mai első gólját. Schuch góljába belesípoltak, mivel az algériaiak elcserélték magukat. Emberelőnyben Ancsin és Krivokapics talált be, így a vége már nagyon sima.

46-50. PERC: Chehbour mattolta Miklert, majd Daoud lőtt gólt lerohanásból (23-18). Harsányi hetese pihent meg a hálóban, az utolsó tíz perc közeledtével (24-18), majd Daoud volt az újabb gólszerző.

41-45. PERC: Nagy László jól használta ki a magasságát, ráadásul emberhátrányban (20-12). Ancsin is feliratkozott a gólszerzők közé, így már kilenc volt közte. Daoud és Chehbour góljaira Ancsin újabb bombája volt a magyar válasz (22-14). Berkous dupláját követően Nagy László ziccert rontott (23-16).

36-40. PERC: A sarokból Daoud volt eredményes, majd hetesből Benali hozta közelebb az algériai csapatot (17-11). Erre azonnal válaszolt Lékai Máté – ez volt a negyedik gólja a meccsen – (18-11), majd az irányító saját maga ötödikjét is megszerezte, így nyolccal vezetett a magyar csapat. Hirtelen kettős emberelőnybe került az ellenfél, ezt góllal köszönték meg (19-12).

31-35. PERC: Mikler Roland váltja Tatait a magyar kapuban. A félidő első gólja Berkous nevéhez fűződött (14-9), majd Nagy Kornél válaszolt az algériai találatra. Szöllősi váltotta gólra Lékai passzát (16-9), majd Mikler mutatta be első védését.

Véget ért az első félidő, 14-8-ra vezetünk, és várjuk a folytatást!

1. FÉLIDŐ

Véget ért a Szerbia-Szlovénia összecsapás, és mivel a szlovénok nyertek, így eldőlt, ha nyerünk, Lengyelországgal játszunk a legjobb 16 között.

26-30. PERC: Vadkertit hiába lökték fel, kiállítást érően, úgy is bedobta (13-7). Chehbour kilőtte a sarkot, majd Tatait fejbetalálta Daoud labdája, így a magyar kapust ápolni kellett. Nagy Kornél blokkal együtt is betalált (14-8).

21-25. PERC: Schuch kiállítás után Berkous lövését Tatai védte, Lékai viszont büntetett a másik oldalon (10-6). Zouaoui hetese a hálóban pihent meg, majd egy 100 százalékos ziccert fölé pattintottak az algériaiak (10-7). Nagy Kornél visszaállította a közte négyet, Mocsai lökete után pedig már öttel vezettünk.

16-20. PERC: Berkous bődületes nagy kapufát lőtt, majd Rahimot küldték ki kétpercre egy lökést követően. Az emberelőnyt Nagy Kornél átlövésből használta ki (7-6). Zubai a félkörön belül már leért a földre, így nem érvényes a gólja, de közben hetest ítéltek a bírók, amit végül Harsányi értékesített (8-6). Zubai azért mégis meglövi a sajátját, így már 9-6 ide.

11-15. PERC: Kaabache kiállítása után Nagy László másodszor volt eredményes, Tatai védését követően pedig Harsányi dobott gólt (6-5). Boultif ikszre változtatta az eredményt (6-6).

6-10. PERC: Harsányi a sarokból talált be, majd egy szabaddobásból ismét egálra hozták a meccset az algériaiak, ráadásul Zubai kétpercet kapott. Emberhátrányból Lékai nagyszerűen cselezte be magát a kapu elé, majd nem kegyelmezett (4-3). Rahim góljával 4-4-re változott az állás, majd eladtuk a labdát, a elrohanást pedig Tatai ismét védte. Berkous távoli átlövésével már az ellenfélnél az előny (4-5).

1-5. PERC: Lékai találatával kezdődött a mérkőzés, miután a szélről remekül cselezte be magát középre. Az ellenfél is betalált, ám Tatai közel járt a bravúrhoz, hiszen hárította a hetest, majd a kipattanónál már nem tudott mit tenni (1-1). Tatai Péter két hárítása után Nagy László szedett össze a vonalon egy lecsorgó labdát, és közelről vágta a hálóba. Az első ötperc végén Boultif egyenlített (2-2).

Tiszta zöld szerelésben játszunk, míg Algéria fehérben.

Számunka fontos a Szerbia-Szlovénia meccs eredménye a C csoportban, ugyanis onnan kapjuk majd nyolcaddöntős ellenfelünket. Azon a találkozón a szünetben a szlovénok vezetnek, és ha megtartják előnyüket, míg mi nyerünk Algéria ellen, akkor jelen állás szerint Lengyelországgal találkozunk az egyenes kieséses szakaszban.

Az már biztos, hogy Császár Gábor nélkül vágunk neki a meccsnek, ugyanis a játékos nem érezte jól magát délután.

Előzetes: Az már korábban eldőlt, hogy Nagy Lászlóék ott lesznek az egyenes kieséses rendszerben, vagyis a világbajnokság legjobb 16 együttese között. Az viszont továbbra is kérdéses, hogy hanyadik helyen lép tovább a magyar csapat a D csoportban, és így kit kap majd a negyeddöntőbe kerülésért.

Természetesen Algéria ellen kötelező a győzelem, és ha sikerül nyerni, harmadikként megyünk tovább: ekkor az Európa-bajnok dánok ágára kerülnénk. Ha vereséget szenvedünk szombat este, akkor a valamivel könnyebb ellenfél, Oroszország lenne majd a későbbi rivális, persze ehhez majd hozni kell a nyolcaddöntőt a szerb, szlovén, lengyel hármas egyike ellen.

Az viszont biztos, hiába lenne könnyebb dolgunk a vereséggel, Mocsai Lajos a találkozó előtt elmondta, a válogatott nem számolgat, mindenki ellen nyerni megy fel a pályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik