Sport

Nagy László: Sajnálom, hogy kikaptunk

Nagy László (nagy lászló, kézilabda, férfikézilabda, )
Nagy László (nagy lászló, kézilabda, férfikézilabda, )

Mocsai Lajos és Nagy László is egyetért abban, hogy a spanyolok elleni összecsapás hajráját nem bírta a magyar férfi-kézilabdaválogatott.

Csütörtökön este a magyar fiúk sokáig pariban voltak az esélyesebb házigazdával, ám a végét már nem bírta a csapat, így 28-22-re kikapott a negyedik csoportmeccsén. A zakó összességében belefért, főleg annak ismeretében, hogy Horvátország Algéria elleni sikerével már biztosan a nyolcaddöntőben érdekelt válogatottunk.

„Negyven percig nagyszerűen játszottunk. Nagy csata és magas színvonalú játék volt. Utána egy kritikus fázis következett, 21-20-as állásnál két labdát is eladtunk és utána a spanyolok növelték előnyüket, majd a végjátékban jobbnak bizonyultak. Gratulálok mindkét csapatnak. Első célunk a nyolcaddöntőbe jutás volt, és miután Horvátország legyőzte Egyiptomot, így Algéria ellen már a továbbjutás tudatában játszhatunk” – mondta Mocsai Lajos a találkozót követően.

A nyáron a Barcelonából Veszprémbe igazoló Nagy László számára pikáns volt a találkozó, ugyanis nem is olyan rég még benne volt a pakliban az is, hogy a spanyol válogatottban szerepel majd. A hórihorgas jobbátlövő hat góllal vétette észre magát csütörtökön, azonban a második félidőben őt is sikeresen kikapcsolták a spanyolok.

„Jó meccset játszottunk. Az első félidőben még tudtuk tartani a lépést a spanyolokkal, de aztán a második félidőben a spanyolok emberfogásával nem tudtunk mit kezdeni. Visszaesett a támadójátékunk, és a végjátékban a spanyolok megnyerték a mérkőzést. Nagyon sajnálom, hogy kikaptunk.”

A csoportból már csak egy találkozó, az Algéria elleni van hátra. A mieink egy győzelemmel megkaparintanák a csoport harmadik helyét, ami a nyolcaddöntős ellenfél szempontjából nem lenne rossz. Ehhez „csak” hozni kell a papírformát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik