Sport

Kézi-vb: a magyaroknak lábbal is megy

kézilabda világbajnokság (kézilabda, )
kézilabda világbajnokság (kézilabda, )

Hétfőn este Ausztrália legjobbjaival találkozik a Mocsai-csapat a Spanyolországban zajló kézilabda-világbajnokság selejtezőinek második fordulójában.

Vasárnap követséglátogatás, játékos edzés és leginkább már a harmadik selejtezőfordulóra való felkészülés szerepelt Nagy Lászlóék programjában. Menjünk sorjában.

Bucsi Szabó Edit madridi magyar nagykövet rezidenciáján rendezett fogadást a világbajnokságon szereplő kézilabda-válogatott tiszteletére. A rendezvényen Mocsai Lajos szövetségi kapitány, Juhász István edző, Borsos Attila alelnök és Bienerth Gusztáv, az MKSZ elnökségi tagja mellett a játékosok közül Harsányi Gergely csapatkapitány, Nagy László és Mocsai Tamás is részt vett, ahol Harsányi Gergely a csapat nevében a válogatott mezével, valamint egy aláírt zászlóval ajándékozta meg hazánk nagykövetét.

A protokoll után következhetett az átmozgató edzés, ahol a labdarúgás mellett – melegítésként az “idősek-fiatalok” meccsenn 2-2 lett az eredmény – egyet előre ugorva már leginkább a kedd esti ellenfelünk elleni taktikát gyakorolta a Mocsai-csapat.

Azért ne rohanjunk ennyire előre, mert hétfőn este még meccselünk egyet Ausztrália ellen – ahol a kötelező győzelem a cél. Ausztrália nem tartozik a kézilabdázás elitjébe. Annak ellenére nem, hogy számos vonatkozásban kötődnek a magyar kézisekhez. Például a 2000-es sydney-i olimpián Marczinka Zoltán személyében magyar edző gardírozta őket, míg jelenleg az a Taip Ramadani vezeti a csapatot, aki 1998-2001-ig a Csurgó játékosaként ismerte meg a magyar kézilabdát.

Az ausztrál csapat játékosai közt német, szerb, norvég és svéd klubokban szereplő játékosokat is találunk, de ettől még simán nyernünk kell, Az utóbbi években kétszer játszottunk ellenük: 2000-ben Százhalombattán 40-20-ra, míg 2009-ben a szerbiai világbajnokság csoportkörében 41-17-re nyertünk ellenük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik