Sport

A szurkolók meglepték Micheliszt

A rajongók egyértelmű örömmel fogadták a 2012 WTTC privát világbajnokának márkacseréjét. A váltás megindította a fantáziájukat.

Csütörtökön a Zengő Motorsport bejelentette, hogy versenyzője Michelisz Norbert az eddigi BMW-t gyári járgányra, egy vadonatúj gyári Honda Civicre cseréli. A hír kapcsán megindult a szurkolók fantáziája. Volt, aki már új logót is tervezett a csapatnak – nemes egyszerűséggel Norbi vezetéknevének “h” betűjét kicserélte az új márka logójára.

A bejelentés után több apró részletkérdés is napvilágot látott.  William De Braekeleer, a Honda Motor Europe motorsport igazgatója például kijelentette: “Michelisz Norbert tehetséges és széles körben elismert versenyző. Megtisztelő, hogy csapatával minket választottak partnerül. Nagyon örülünk, hogy egy ilyen versenyzővel erősödtünk a konstruktőri világbajnoki címért folytatott harcban, és mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobb versenytechnikát nyújtsuk számukra a saját céljaik eléréséhez. Ez természetesen extra kihívást jelent majd a gyári csapatunk számára is, de pont ez a versenyzés lényege!”

A Honda két másik gyári Civicjével a JAS Motorsport és a sorozat két klasszisa, Tarquini és Monteiro versenyez, a harmadik lesz Michelisz Norberté, privát üzemeltetésben. A versenyszezon alatt a JAS megosztja majd a Zengő Motorsporttal az egyes pályákra vonatkozó alapbeállításokat, de a végleges beállítások minden csapatnál “saját tulajdonban” maradnak, ez már a versenyzők és a mérnökök egyéni dolga. De természetesen lehetőség van az átlátható információcserére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik