Sport

Nem versenyezhet az idén Dusev-Janics Natasa

A Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség nem járult hozzá, hogy Dusev-Janics Natasa szerb színekben versenyezzen 2013-ban - írja az Index.

három magyar kajakos kérelmét bírálták el negatívan, Csipes Tamara, Paksy Tímea és Hadvina Gergely sem folytathatja választott hazája színeiben. A közzétett listából kiderül, szerb férje (Dusan Ruzicic) miatt Benedek Dalma a jövő évi vb-n már Szerbiát képviselheti Duisburgban.

A négyessel olimpiai távon, 2011-ben világbajnok Csipes Ausztráliában, a 2006-ban szintén négyessel vb-aranyérmes Paksy Ausztriában folytatta volna. Hadvina Görögországot jelölte meg.

A szlovák szlalomos, Marcel Potocny ugyanakkor magyar színekben folytatja. Nem tartozik a világ közvetlen élmezőnyéhez, de arra mindenképp esélyes, hogy kvótát szerezzen, ha az állampolgárságot is megkapja.

Az ICF elutasítása lezárta a magyar és a szerb szövetség régóta húzódó ügyét. A hazai szövetség felkészülési hozzájárulást, 150 ezer eurót kért Janicsért, amit a szerbek nem fizettek ki, így az ICF másként nem is dönthetett. Az eltiltás két évre szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik