Sport

Hullanak a fejek a tengerentúlon

lovie smith (lovie smith)
lovie smith (lovie smith)

Az Amerikai Főcsoportból a Denver Broncos, a New England Patriots, a Houston Texans, a Baltimore Ravens, az Indianapolis Colts és a Cincinnati Bengals jutott playoffba, míg a Nemzeti Főcsoportból az Atlanta Falcons, a San Francisco 49ers, a Green Bay Packers, a Washington Redskins, a Seattle Seahawks valamint a Minnesota Vikings harcolta ki a továbbjutást.

Így eldőlt, hogy idén nem lesz címvédés, ugyanis a tavalyi bajnok New York Giants nem jutott rájátszásba, és szintén lemaradt a Pittsburgh Steelers, a New Orleans Saints, valamint a Chicago Bears.

Ezért hétfőn, egy nappal az alapszakasz befejezte után hat főedzőnek is fel kellett állnia, de van olyan is, aki meglepetésre élvezi a bizalmat.

A Buffalo Bills mestere, Chan Gailey, Ron Rivera, a Carolina Panthers edzője, valamint Pat Shurmur, a Cleveland Browns trénere nem számít meglepetésnek, hiszen mindhárom együttes gyenge szezont produkált. Az azonban jóval komolyabb döntés, hogy a Bears kispadjáról felállították Lovie Smith-t, hiszen bár nem jutott rájátszásba a szeles város együttese, mégiscsak 10-6-os mérleggel zártak.

A Kansas City-nél teljes takarítás volt, hiszen a liga legrosszabb csapata – 2-14-es eredményével – komoly változásokon mehet át a következő szezonokban, kezdte a játékosbörzén az első választással. Így a piros-fehéreknél úgy látták jónak, ha Romeo Crennelt elküldik, és ezen logika mentén haladva nem lenne meglepő, ha hamarosan a második leggyengébb gárda, a Jacksonville Jaguars trénere, Mike Mularkey is a távozók listáját erősítené.

Abszolút bombameglepetés, hogy a pocsék játékot és eredményeket felmutató New York Jetsnél nem történt változás, hiszen Rey Ryan magabiztosan tartja pozícióját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik