Sport

Női kézilabda: bronzérmes a magyar csapat

A montenegrói női kézilabda-válogatott kétszeri hosszabbítás után 34-31-re legyőzte az elmúlt négy Európa-bajnokságon aranyérmes, olimpiai és világbajnok norvég csapatot a szerbiai kontinensviadal vasárnapi, belgrádi döntőjében.

Az olimpiai ezüstérmes montenegróiak – soraikban a Győrben légiós Jovanka Radiceviccel és az érdi Sara Vukceviccel – először lettek a földrész legjobbjai. A torna legeredményesebb játékosa az aranyérmes csapatban szereplő Katarina Bulatovic lett 56 találattal.

A döntőben: Montenegró-Norvégia 34-31 (12-11, 24-24, 28-28), kétszeri hosszabbítás után.

A londoni olimpia fináléjának ismétlésén jól kezdtek a norvégok trónjára aspiráló montenegróiak, de 7-5-ös vezetésüket követően sorozatban négy gólt kaptak. A szünet előtti hajrát 3-0-val elveszítette az északi együttes. A második félidő derekáig vezetett Montenegró, majd amikor összeállt a címvédő védekezése, fordult a kocka. Izgalmas volt a végjáték is, az utolsó perc döntetlenről indult, és 38 másodperccel a vége előtt gólt lőttek a montenegróiak. A norvégok időt kértek utolsó támadásuk előtt, a kapusukat is lehozták, és kiharcolták a hosszabbítást.

A montenegróiak négy perccel a vége előtt 27-24-re elhúztak, végül mégsem húzták ki, így jöhetett az újabb kétszer ötperces ráadás, amelynek hajrájában a Győrben légióskodó Lökét kiállították, és ezt már könyörtelenül kihasználta a trónkövetelő.

Korábban: A 3. helyért: Magyarország-Szerbia 41-38 (21-19, 33-33), hosszabbítás után.

Az Eb végeredménye:
1. Montenegró (Marina Vukcevic, Sonja Barjaktarovic, Radmila Miljanic, Biljana Pavicevic, Jovanka Radicevic, Ana Dokic, Jelena Despotovic, Marija Jovanovic, Andjela Bulatovic, Andrea Klikovac, Sara Vukcevic, Jasna Toskovic, Sandra Nikcevic, Suzana Lazovic, Katarina Bulatovic, Milena Knezevic)

2. Norvégia (Silje Solberg, Katrine Lunde, Karoline Naess, Stine Bredal Oftedal, Ida Alstad, Heidi Löke, Karoline Dyhre Breivang, Kristine Lunde-Borgersen, Anja Edin, Marit Malm Frafjord, Ida Björndalen, Linn Jorum Sulland, Linn-Kristin Riegelhuth-Koren, Linn Gosse, Maja Jakobsen, Camilla Herrem)

3. MAGYARORSZÁG (Herr Orsolya, Kiss Éva, Triscsuk Krisztina, Vérten Orsolya, Szucsánszki Zita, Kovacsics Anikó, Vincze Melinda, Görbicz Anita, Klivinyi Kinga, Szamoránsky Piroska, Rédei-Soós Viktória, Bódi Bernadett, Szekeres Klára, Kovacsicz Mónika, Tomori Zsuzsanna, Bulath Anita, Szabó Valéria)

4. Szerbia
5. Dánia
6. Oroszország
7. Németország
8. Svédország
9. Franciaország
10. Románia
11. Spanyolország
12. Csehország
13. Horvátország
14. Ukrajna
15. Izland
16. Macedónia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik