Sport

A számok ellenünk vannak

görbicz anita (görbicz anita, )
görbicz anita (görbicz anita, )

Norvégia az esélyes a magyar női kézilabda-válogatott ellen, a szerbiai Európa-bajnokság elődöntőjében, ennek ellenére győzelemre játszunk szombaton.

Csapatunk éremszerzés közelébe jutott a kontinenstornán, hiszen ott vagyunk a legjobb négy között, ám ahhoz, hogy finalista legyen a válogatott, le kellene győzni szombaton a címvédő Norvégiát. Ez meglehetősen nehéz feladat lesz, tekintve, hogy jobb formában vannak az északiak.

Ráadásul a számok sem a mi oldalunkon állnak. A norvégok az Eb-n eddigi hat meccsükből ötöt megnyertek, és csak a teljesen tét nélküli utolsó középdöntős találkozójukat bukták el Dánia ellen. Ellenben mi pont akkor nyertünk, amikor kellett, így 50 százalékos a csapat teljesítménye, három győzelemmel és három vereséggel.

Norvégia ráadásul nemcsak az előző Eb-t nyerte meg 2004, 2006, 2008 és 2010 után, hanem jelenleg világbajnokok és olimpiaia bajnokok is, vagyis uralják a női kézilabda mezőnyét. 2004-re rossz emlékekkel gondolunk vissza, hiszen akkor Budapesten az Eb elődöntőjében 44-29-re lemostak minket a pályáról.

„Nem tekintünk hátra, csak előre. Minden más azóta. A játékosok, az edzők, és maga a kézilabda is. Mindkét hátralévő meccsünket meg akarjuk nyerni ebben a fantasztikus Kombank Arénában” – mondta Görbicz Anita az ehf-euro.com-nak.

Mi tudjuk, kire kell figyelni a pályán, de a norvégok is tisztában vannak az erősségeinkkel, hiszen Heidi Löke és Katrine Lunde Haraldsen a Győri Audi ETO gárdáját erősíti. A beállóshoz kapcsolódó hír, hogy Löke hetekkel ezelőtt szakított a magyar szövetségi kapitánnyal, Karl Erik Böhnnel, de ezt csak most hozta nyilvánosságra.

Eddig 12 mérkőzésen találkoztunk a norvégokkal, és meglehetősen szerény a mérlegünk ellenük: mindössze kétszer tudtunk diadalmaskodni, egy döntetlen és kilenc vereség mellett. Legutóbb 2005-ben, vb-csoportmeccsen kaptuk el őket: akkor Szentpéterváron 20-18-ra nekünk állt a zászló.

A Magyarország–Norvégia Eb-elődöntőt szombaton 14:30 órától rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik