Sport

Tét nélküli mérkőzésen vereség az oroszoktól

A már biztos elődöntős magyar női kézilabda-válogatott tét nélküli mérkőzésen 31-25-re kikapott csütörtökön az orosz csapattól a szerbiai Európa-bajnokságon.

Karl Erik Böhn szövetség kapitány ezúttal főleg azokat szerepeltette, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak. A magyarok szombaton, Belgrádban az olimpiai és világbajnok, címvédő norvégokkal találkoznak a fináléba kerülésért.

Az eltiltását letöltő Tomori góljaival és Herr védéseivel kezdődött a tét nélküli mérkőzés, majd felébredtek az oroszok, s – három kihagyott büntetőt követően – a 11. percben fordítottak. A magyarok védekezése nem volt megfelelő, így a rivális folyamatosan elhúzott, a 27. percben már 13-7-re vezetett. A szünet előtt Rédei-Soós és a csereként beszállt Görbicz vezérletével sikerült sorozatban négyszer is betalálni, s így faragni a hátrányon.

A második félidő három orosz találattal kezdődött, és amikor a 40. percben 21-14-re módosult az állás, Böhn időt kért. Triscsuk kiállítása alatt ugyanakkor tovább nőtt a különbség.

A hajrában aztán az oroszok előnye apadni kezdett – így veszélybe került a harmadik helyük a csoportban -, a kapitányuk pedig megpróbálta rendezni a sorokat. Ennek eredményeként az utolsó percekben ismét fegyelmezetten játszott együttese, és végül a hatgólos sikerrel elérte, hogy szombaton az ötödik helyért játszhasson.

Középdöntő, 3. forduló:
II. csoport (Újvidék):
Oroszország-Magyarország 31-25 (13-11)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik