Sport

Tóth Adrián elintézte az Újpestet

A Miskolci Jegesmedvék fiatal csatára négy gólt szerzett az UTE elleni mérkőzésen a jégkorongos MOL Liga hétfői játéknapján.

A Miskolc és az Újpest mérkőzése csak az első harmadban volt kiegyenlített, Tóth Adrián kétszer is beköszönt hazai oldalról, de Sommer Tamás révén a vendégek is betaláltak, így 2-1-el fordultak a csapatok. A második játékrész elején aztán a Sapa Fehérvár AV19-től kölcsönbe érkező fiatal csatár 31 másodperc alatt szállított újabb két gólt, ezzel pedig igen kedvező helyzetbe hozta övéit.

Az újpesti fiatalok nem adták fel, próbálkoztak becsülettel, ám Budai Krisztián eszén már csak egyszer sikerült túljárniuk a lefújásig. A Jegesmedvék az utolsó harmadban újabb három találattal keserítették a fővárosiakat, végül megérdemelten nyertek 7-2-re.

A Csíkszereda vasárnap gálaelőadást rendezett a Ferencváros-ESMTK ellen, az erdélyi gárda ugyanis 8-2-re nyert Pesterzsébeten. A jelek szerint azonban ez a siker sokat kivett a csapatból, ugyanis Érsekújváron rendesen beleszaladt a csapat a késbe, a jól kezdő Nové Zámky 5-0-ra nyert.

A játéknap legszorosabb mérkőzését Pesterzsébeten játszották, ahol a Fradi a címvédő Dab.Doclert fogadta. Az Újvárosiak rendesen megizzadtak az FTC otthonában, Somogyi Balázs gólja döntött a mérkőzés felénél, a vége 0-1 lett.

Eredmények – MOL Liga, alapszakasz
Miskolci Jegesmedvék – Újpest 7-2 (2-1, 2-1, 3-0)
Gólszerzők: Tóth A. (6., 16., 22., 23.), Atkinson (44.), Nagy K. (50.), Dubek (59.) illetve Sommer (13.), Pichler (39.)

FTC-ESMTK – Dab.Docler 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)
Gólszerzők: Somogyi (30.)

Nové Zámky (szlovák)-HSC Csíkszereda (román) 5-0 (3-0, 0-0, 2-0)
Gólszerzők: Stefanka (7.), Varga (10.), Lehocky (14.), Joanidis (42.), Barcák (47.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik