Sport

Megtalálták Loeb utódját

Dani Sordo (dani sordo, )
Dani Sordo (dani sordo, )

A spanyol Dani Sordo lesz Mikko Hirvonen csapattársa a rali-világbajnokságon szereplő Citroennél a 2013-as évben.

A 29 esztendős Dani Sordo személyében találta meg a Citroen Sebastien Loeb utódját. Mint ismert, a sorozatban kilenc világbajnoki címet szerző francia nemrégiben jelentette be, hogy jövőre nem szeretne minden futamon rajthoz állni.

A spanyol Sordo korábban már versenyzett a Citroen színeiben, 2005 és 2010 között 80 futamon állt rajthoz. Yves Matton csapatvezető elmondta, a versenyző legutóbbi, spanyolországi tempója győzte meg végleg az istállót arról, hogy ő a megfelelő választás:

„Természetesen Dani eleve a kívánságlistánk elején volt, azonban a Spanyol Ralin végleg meggyőzött minket arról, hogy még mindig képes a legmagasabb szinten versenyezni. Mindenkit nagyon jól ismer a csapatnál és mi is örülünk, hogy visszatér hozzánk” – utalt arra Matton, hogy a spanyol kétéves kitérőt követően tér vissza a Citroenhez, ugyanis az elmúlt két esztendőben a Prodrive néven futó Minit erősítette. Matton hozzátette, a dél-európai és a latin-amerikai piac érdeklődése miatt fontos számukra, hogy legyen egy spanyol versenyzőjük is.

Mikko Hirvonen jövő évi csapattársa még nem nyert meg egy versenyhétvégét sem, azonban 90 futamából 31-en is dobogós helyen zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik