Sport

Jó a védekezésben, jó a támadásban

Fehérvári sikerrel zárult a női kézilabda Magyar Kupában a Vác elleni találkozó, a mérkőzés egyik kulcsfigurája Emberovics Míra volt, aki ragyogóan védekezett, és támadott.

Az FKC eddigi meccsein is tette a dolgát, azt ugyan nem mondhatni, hogy mindez látványos lett volna, ám, hogy hasznos azt senki nem vitatja. A Vác elleni ki-ki meccsen azonban ezúttal támadásban is rendkívül eredményesen játszott, öt lőtt gólja önmagáért beszél, s nem utolsó sorban a mindent eldöntő találat is a nevéhez fűződött.

– Közös csapatmunka eredménye ez a győzelem, nem én vittem a prímet, nagyon sokat köszönhetek a társaimnak, akik kiszolgáltak a labdákkal. A védekezésünk volt igazán mérvadó, meg tudtuk kerülni a váciak beállósát, így több labdát tudtunk szerezni. Tisztában vagyunk azzal, hogy több technikai hibát is vétettünk, de az eladott labdák után visszafutottunk, és ezután ezt kompenzáltuk védekezésben. Többször visszajöttünk a meccsbe, örülök annak, hogy a kritikus helyzeteken túlléptünk. Ez a mostani az igazi arcunk! A jó eredményekhez mindig kell némi szerencse is, például jó helyre menjenek a kipattanók, jól jöjjenek ki a helyzetek. Valóban elég hullámzó volt a teljesítményünk eddig, de ma végre kerek egészet alkottunk. – nyilatkozta Emberovics Míra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik