Sport

A magyaroknak győzni kell

Az olimpiai előselejtező tornán eddig hibátlan magyar csapat a szintén két győzelmet szerző holland válogatottal csap össze.Szombaton már a horvátok elleni meccsen is készültek a fiúk a döntőnek minősülő összecsapásra.

Az utolsó fele a szombati mérkőzésnek már a hollandok elleni felkészülés részét képezte, ezért is volt kellett a védekezésre odafigyelnünk” – mondta Tokaji Viktor a Sport24-nek. A hollandok nem számítanak ismeretlen ellenfélnek: kemény, kanadai hokit játszó ellenféllel számolnak a fiúk. „A legfontosabb az, hogy stabil legyen a védekezésünk, gyors villámtámadások szülessenek, amiből gólokat tudunk szerezni. Ez a taktika volt mindig is a magyar csapat az erőssége. Játszani kell a saját játékunkat, és akkor nem lehet probléma hazai környezetben ezt a holland csapatot legyőzni” – vélekedett a válogatott hátvédje.

A szakmai stáb természetesen alaposan kielemezte a hollandok játékát, találtak is sebezhető pontot. „Azt hallottam, hogy zavarba lehet hozni a hátvédjeiket” – árulta el Kovács Csaba. “Bízunk magunkban, hogy ez sikerül nekünk, és akkor jó védekezéssel nem lehet gond, hiába vannak náluk is jó képességű csatárok” – tette hozzá a jégkorongozó.

Nagyon jól tudjuk, hogy kikkel állunk szemben” – mondta Magosi Bálint. – „Az edző is tudatosította bennnük, hogy ennek a fejezetnek vége, és már a következő meccsre kell koncentrálnunk. Azt mondta, hogy „rugdosni fogja a fenekünket”, hogy győzelem legyen a vége” – finomította az edző szavait a Sport24-nek nyilatkozó csatár.

Ganxsta Zolee is a magyar csapatra fogadna vasárnap este is, a jégkorongrajongó rapper úgy fogalmazott korábban a Sport24-nek, hogy nem lát rá reális esélyt, hogy a hollandok meglepetést okozzanak ( a teljes interjút ide kattintva olvashatják el).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik