Sport

Scandella levezényelte első edzését

Megtartotta első edzését az új, ideiglenesen megbízott szövetségi kapitánnyal, Diego Scandellával a hétvégi olimpiai selejtezőre készülő magyar jégkorong-válogatott.

A káposztásmegyeri Jégpalotában rendezett jeges edzésről ketten igazoltan hiányoztak: Kóger Dániel csak délután érkezik meg a tengerentúlról, míg Szirányi Bence a miskolci kórház szülőszobájában várta gyermeke születését. A tréningen Vas Márton kisebb állsérülést szenvedett, de pár percnyi ápolás után tudta folytatni a munkát.

„Ahogy látom, jó formában vannak a fiúk, jól hajtanak, gyorsak. Szinte mindenkit ismerek a csapatból, és most azt kell eldöntenünk csütörtökig, kik maradhatnak a tornára. Nagyon bízom benne, hogy senki nem tud nekünk meglepetést okozni” – mondta Scandella, aki eredetileg a válogatott másodedzője lett volna, de Kevin Primeau kapitányt két hete menesztették, miután a nemzeti együttes gerincét adó Fehérvártól is elküldték.

Bálizs Bence – aki várhatóan az első számú kapus lesz – arról beszélt: nem csupán a hazai pálya szól mellettük, hanem az is, hogy jobbak, mint a litvánok, a horvátok és hollandok, de ezt a jégen is be kell bizonyítani.

Tokaji Viktor szerint nem lesz olyan egyszerű a három találkozó, mint ahogy azt sokan gondolják, mert a riválisok komolyan készülnek az ötkarikás selejtezőre, a horvátok például több kanadai játékost honosítottak.

A torna győztese vehet részt a 2014-es szocsi téli olimpia utolsó, februári selejtező állomásán.

A magyar jégkorong-válogatott kerete
kapusok: Bálizs Bence (Sapa Fehérvár AV19), Budai Krisztián (Miskolci Jegesmedvék), Rajna Miklós (Sapa Fehérvár AV19)
hátvédek: Hegyi Ádám (Miskolci Jegesmedvék), Hetényi Péter (Sapa Fehérvár AV19), Horváth András (Sapa Fehérvár AV19), Kiss Dániel (Dab.Docler), Láda Balázs (Miskolci Jegesmedvék), Orbán Attila (Sapa Fehérvár AV19), Pozsgai Tamás (Sapa Fehérvár AV19), Szélig Viktor (Diables Rouges de Briancon), Szirányi Bence (Miskolci Jegesmedvék), Tokaji Viktor (Sapa Fehérvár AV19)
csatárok: Bartalis István (IF Troja-Ljungby), Benk András (Sapa Fehérvár AV19), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler), Hári János (MoDo), Kovács Csaba (Sapa Fehérvár AV19), Ladányi Balázs (Sapa Fehérvár AV19), Magosi Bálint (Sapa Fehérvár AV19), Mihály Árpád (Sapa Fehérvár AV19), Nagy Gergő (Miskolci Jegesmedvék), Kóger Dániel (South Carolina Stingrays), Pavuk Attila (Dab.Docler), Sikorcin Ladislav (Sapa Fehérvár AV19), Sofron István (Sapa Fehérvár AV19), Vas János (Ducs de Dijon), Vas Márton (Sapa Fehérvár AV19)

A torna programja:
péntek, 1. forduló:
Hollandia–Horvátország 15.30
Magyarország–Litvánia 19.00
szombat, 2. forduló:
Hollandia–Litvánia 14.00
Magyarország–Horvátország 17.30
vasárnap, 3. forduló:
Horvátország–Litvánia 14.00
Magyarország–Hollandia 17.30

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik