Sport

“Acélkalapács” nekimegy az “Őrtoronynak”

Vlagyimir Klicsko (Array)
Vlagyimir Klicsko (Array)

A hamburgi O2 Arénában esedékes szombat esti WBO/IBF/WBA címmeccset megelőző sajtótájékoztatón szokás szerint a bajnokot és a kihívót hosszú percekig szembeállították egymással, így Vlagyimir Klicskonak volt alkalma megbarátkoznia a ritka helyzettel.

Mariusz Wach ugyanis 202 centire nőtt, éppen négy centivel magasabb Klicskonál. A 33 éves lengyel óriás makulátlan, 27 meccses (15 KO) mérleggel érkezett Hamburgba. Ő a negyedik lengyel, aki világbajnoki címre tör nehézsúlyban. Sajátos módszerekkel New Jerseyben készült a nagy meccsre – a homokzsákra feltette Klicsko képét és úgy püfölte azt. “Ismerjük egymást, már régóta az edzőpartnerem. Felkészült vagyok, tőlem már mehet is a mérkőzés.” – szúrt oda az “őrtorony” becenévre hallgató óriás.

Persze azért tisztában van azzal, hogy nem homokzsák ellen kell bokszolnia szombat este. “Tudom, hogy nagyon nehéz dolgom lesz, de mindenre felkészültem. Ha 12 menet lesz, akkor annyit bokszolok, ha vívni kell, akkor vívni fogok. Mindent meg fogok tenni, hogy megszerezzem Klitschko címeit. Különleges mérkőzést lesz, amire a rajongók sokáig fognak emlékezni.“- mondta a kihívó, Mariusz Wach.

Az “acélkalapács” névre hallgató ukrán sem maradt adós.“Sok időmbe és rengeteg munkámba került, hogy megszerezzem magamnak ezeket az öveket. Teljes mértékben felkészültem arra, hogy ismét megvédjem a világbajnokságomat és pontosan tudom, mi vár rám szombat este. A címeket Emanuel Stewarddal együtt nyertük, én pedig ismét meg fogom védeni őket.”

A szakértők szerint Wach gyenge pontja az oltári nagyra nőtt álla, így azt kell Klicskonak a szokásos bal egyeneseivel bombáznia

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik