Sport

Ligeti kórházi kezelés után országos bajnok

A londoni olimpián is szerepelt Ligeti Dánielt a múlt héten még vakbélgyulladás gyanújával kórházban kezelték, szombaton ennek ellenére megnyerte a 120 kg-osok küzdelmét a Kecskeméten rendezett szabadfogású és női birkózó országos bajnokságon.

A szombathelyi nehézsúlyú versenyzőn meglátszott, hogy nemrég még betegeskedett, ám összességében mégis magabiztosan gyűjtötte be az aranyérmet.

A viadalon a másik londoni szabadfogású olimpikon, a brit fővárosban ötödik, ám – a helyosztón őt legyőző üzbég Tyigijev pozitív doppingtesztje miatt – vélhetőleg hamarosan bronzérmes Hatos Gábor pihenőt kapott. Rajta kívül a szabadfogás, valamint a nők legjobbjai is mind ott voltak Kecskeméten, ahol az egyetlen női olimpiai szereplő, a világbajnoki ezüstérmes Sastin Marianna könnyedén szerezte meg a 63 kg első helyét.

“Különösebb meglepetést nem hozott az ob, az esélyesek szinte mind nyertek” – mondta Gulyás István. “Csak 66 kg-ban lett más a győztes, mint akire számítottunk, ám ott Wöller Gergő sérülés miatt nem állhatott ki a fináléra Németh István ellen.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik