Sport

A Kalózok elpáholták a Vikingeket

tampa bay buccaneers (tampa bay buccaneers, )
tampa bay buccaneers (tampa bay buccaneers, )

Az NFL 8. hetének nyitómeccsén a Minnesota Vikings meglepetésre kikapott a Tampa Bay Buccaneerstől.

Josh Freeman parádézott a Vikingek ellen: a fiatal irányító vezetésével a Kalózok négy touchdownig és három mezőnygólig jutottak el, a Minnesota erre viszont csak 17 ponttal tudott válaszolni.

A Tampa Bay egyébként nem nyitotta jól a szezont, de ez nem meglepetés, hiszen évről évre csak bukdácsol az egykori Super Bowl-győztes: a támadóalakzat sosincs igazán a helyzet a magaslatán, míg a védelemben többnyire Ronde Barber az egyetlen nagy név.

Ezzel szemben a Vikings többnyire mindig playoff-esélyesként vág neki az idénynek, és ebben az szezonban is már 5 sikernél és két vereségnél jártak a forduló előtt. A kőkemény defense most azonban hatástalan volt a Freeman, Martin, Williams trióval szemben.

A Bucs ugyanis a félidőben már 20-10-re vezetett, majd hiába szedte össze magát Christian Ponder, egy TD mellett egy interception is fűződik a nevéhez, így végül a Vikings 36-17-re elveszítette a péntek hajnali összecsapást.

Külön ki kell térnünk az újonc futó, Doug Martin teljesítményére, hiszen a running back 135 futott, és 79 elkapott yarddal zárt, 2 TD-t ért el, a leghosszabb futása 41 yardos, a leghosszabb elkapása pedig 64 yardos volt.

Eredmény – NFL, 8. hét
Minnesota Vikings – Tampa Bay Buccaneers 17-36

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik