Sport

Póta és Tóth az aranyért megy az Eb-n

A Póta Georgina, Tóth Krisztina kettős bejutott a női párosok fináléjába a dániai Herningben zajló asztalitenisz Európa-bajnokságon, miután az elődöntőben legyőzte az így bronzérmes Madarász Dóra, Britt Eerland magyar, holland duót.

A meccset Madarászék kezdték jobban, 1-0-ra és 2-1-re is vezettek, a folytatásban azonban a 2008-ban Eb-győztes Póta és Tóth újra egyenlített, majd az ötödik játszmát is megnyerte. A hatodikban ismét fordult a kocka, 15-13-ra a Madarász, Eerland párosé lett a szett, ám a hetedik játszmában hiába vezettek már 9-7-re is, végül Pótáék 11-9-re hozták a döntő szakaszt.

A tavalyi Eb-n harmadik duó a szombat este 18.50 órákor kezdődő fináléban a román Daniela Dodean, Elizabeta Samara kettőssel csap össze az aranyéremért.

A döntőig Tóth Krisztina pihenhet, ugyanakkor Póta előbb még egyesben, a francia Yi Fang Xian ellen lép asztalhoz a legjobb négy közé jutásért.

Az Eb-n csupán egyesben és párosban rendeznek küzdelmeket, az európai szövetség tavalyi döntése értelmében ugyanis csapatversenyt csak kétévente bonyolítanak le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik