Sport

Nem sikerült a bravúr

A második félidő elejéig jól játszó Pick Szeged 29-22-re kikapott az esélyesebb vendég német Füchse Berlintől a férfi kézilabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójában.

Az előző idényben a negyedik helyen zárt Berlin esélyeshez méltóan kezdett, kemény védekezéssel gyakran szerzett labdát, és 10-7-re elhúzott. Fokozatosan tért magához a Szeged, és amikor feljött 11-10-re, a vendégek időt kértek. Ettől nem tört meg a hazaiak lendülete, és emberelőnyben sikerült fordítani. A szünet előtti utolsó percben a “Rókák” ledolgozták kétgólos hátrányukat.

A második félidő elején a vendégek akarata érvényesült, ismét elléptek, és pokolian nehéz volt “visszajönni a meccsbe”. A Berlin gyors és gyakorta sikeres támadásokkal, valamint zárt védekezéssel őrizte előnyét, a Tisza-partiaknak minden energiájukat mozgósítaniuk kellett. A hangulat is egyre paprikásabb lett, sok volt a reklamálás, veszekedés a pályán.
Tíz perccel a vége előtt, emberelőnyben két eladott labdával Romero duplázott, és először vált négygólossá a hátrány (20-24). Skaliczki László vezetőedző időt kért, de már nem volt visszaút, a hajrában a német gárda már nem engedte ki kezéből az irányítást, és megérdemelten nyert. A Pick története során mind a kilenc alkalommal kikapott német csapatok ellen a legrangosabb európai kupában.

Pick Szeged-Füchse Berlin (német) 22-29 (14-14)

gól: Ancsin 4, Sulc 3, Larholm 3, Prodanovic 3, Zubai 2, Blazevic 2, Balogh 2, Buday 2, Vadkerti 1, illetve Nincevic 7, Christophersen 6, Romero 3, Pevnov 3, Richwien 2, Bult 2, Jaszka 2, Igropulo 2, Heinevetter 1, Laen 1

A Szeged csütörtökön a Dinamo Minszk otthonában lép pályára. A fehérorosz gárda szombaton csupán egyetlen góllal kapott ki a végső győzelemre is esélyesnek tartott Barcelona otthonában.

Az állás: 1. Barcelona 6 pont, 2. Berlin 4, 3. Zagreb 3, 4. SZEGED 2 (79-88), 5. Schaffhausen 2 (80-90), 6. Minszk 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik