Sport

Bucira verték a Szolnokot

A Szolnoki Olaj férfi-kosárlabdacsapata hazai pályán 75-50-re kikapott a Buducsnoszt Podgoricától az Adria Ligában.

Szombaton a Szolnoki Olaj már a negyedik mérkőzésére készült az Adria Ligában, az ellenfél az a Buducsnoszt Podgorica volt, amely a magyar együtteshez hasonlóan ezt megelőzően egy győzelemmel és két vereséggel állt a bajnokságban.

Rosszul kezdett a hazai pályán játszó Szolnok, a montenegrói együttes pedig kihasználta, hogy a vendéglátók szellősen védekeztek, így a negyedik percben már 1-10 volt az állás. Nem ment a támadás az Olajnak, amely az első negyedet 26-6-ra bukta el, Pór Péternek kellett rendet tennie a fejekben az első szünetben.

A második felvonásban feljavult a Szolnok játéka, sőt, ezt a negyedet sikerült is elcsípni, azonban csak egy pontot hozott a Tisza-parti legénység ellenfelén, nehéz második félidőre volt kilátás. A hazaiak folytatták a jó játékot a harmadik tíz perc legelején, azonban a vendégek két Popovic trojkával elvették a szolnokiak játékkedvét.

A folytatásban sem volt kétséges, hogy itt most vendégsiker fog születni, de a Szolnok azért ment előre a végéig, így lett 50-75 a vége. A szolnoki szurkolókat ez mindenesetre nem zavarta, végig buzdították kedvenceiket – ahogy azt kell. Báder Márton volt a legeredményesebb szolnoki a maga 14 pontjával.

Eredmény – Adria Liga, 4. forduló
Szolnoki Olaj – Buducsnoszt VOLI Podgorica (montenegrói) 50-75 (6-26, 17-16, 15-15, 12-18)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik